Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

V jízdě bylo plno chyb, ví lyžařka Ledecká. Výsledkový cíl ale splnila

Sport

  10:00
PRAHA - Splnila výsledkový cíl - být na mistrovství světa mezi nejlepší třicítkou závodnic. S devětadvacátým místem v úterním superobřím slalomu může být Ester Ledecká spokojená. Přesto k sobě česká obojživelnice zůstává kritická. „Udělala jsme hodně chyb, a mám na čem zapracovat,“ řekla pro svůj web.

Česká lyžařka Ester Ledecká pří závodu SP v sjezdovém lyžování (super-G ženy), 22. ledna v německém Garmisch-Partenkirchenu. foto: ČTK/AP

Ocitla se v náročné pozici. Vždyť svah na mistrovství světa ve švýcarském Svatém Mořici téměř nezná. I proto na dopolední obhlídce trati super-G trávila suverénně nejvíce času.

Přesto během své jízdy téměř zastavila, ztratila více než tři vteřiny na vítěznou Rakušanku Schmidhoferovou a při své premiéře na MS alpských lyžařek dojela na 29. místě.

Česká lyžařka Ester Ledecká pří závodu SP v sjezdovém lyžování (super-G ženy),...
Česká lyžařka Ester Ledecká pří závodu SP v sjezdovém lyžování (super-G ženy),...

„Tak zcela zklamaná nejsem, do třicítky jsem se nakonec vešla. Současně mě ale mrzí, jakým způsobem jsem tu jízdu dnes odjela,“ řekla v rozhovoru pro web ester-ledecka.cz

O čem ještě jedenadvacetiletá česká reprezentantka mluvila?

O trati superobřího slalomu
„Je to moc krásné Super-G, hodně technické a trať byla výborně upravená. Ale jak ten kopec moc neznám, byla pro mě trochu složitější prohlídka, často není vidět další branka, hodně jsem se našlapala, abych měla lepší představu o trati.“

O vytržené brance během závodu
No zavadila je asi slabé slovo... Branku jsem vyrvala i s trnem a trochu mě to rozhodilo, z čehož pak pramenily následné chyby.

O dalších chybách
Musela jsem reagovat na informace, že některé holky vypadly, tak jsem se snažila to technicky zvládnout, ale tam jsem ztratila nejvíce - přišla jsem totiž o rychlost před rovinatým úsekem.

O překvapení na stupních vítězů
V té desítce nejlepších je to hodně vyrovnané, tam skutečně může vyhrát kdokoliv a vítězná Nicole Schmidhofferová má formu a její jízda byla výborná. A na dalších místech skončily ty holky, kterým hodně přeju – Tina Weiratherová i Lara Gutová. Na Laru možná byl obrovský tlak, ale to neumím posoudit, každopádně má zde první medaili. Moc jsem přála Ilce Stuhecové (Slovinka dojela na jedenáctém místě), ještě včera jsem s ní trénovala. Ale podle mě ona má ještě hodně před sebou a třeba už ve sjezdu tady všem ukáže.

O plánech na další dny
Zítra máme trénink sjezdu, ve čtvrtek asi už budeme připravovat na kombinaci. Hlavně aby nám přálo počasí a mohli jsme trénovat, to bude důležité.

Autoři:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...