130 let
Rafal Majka.

Rafal Majka. | foto: ČTK/AP, Reuters

VIDEO: V klidu přecházel silnici, v tu chvíli jej sestřelil cyklistický peloton

Sport
  •   17:21
Lido di Camaiore - Časovku družstev na úvod závodu Tirreno-Adriatico poznamenala srážka dvou cyklistů Bory s chodcem. Muž se rozhodl přejít silnici těsně před jezdci německého týmu a Rafal Majka a Oscar Gatto se mu nestačili vyhnout. Všichni tři skončili na silnici, Majku čeká vyšetření v nemocnici.

Deštivou časovku dlouhou 21,5 kilometru v Lido di Camaiore vyhrála sestava Mitchelton-Scott, se ztrátou sedmi sekund dojel za australským týmem nizozemský tým Jumbo-Visma. Zdeněk Štybar s kolegy z Quick Stepu skončili na čtvrtém místě, Roman Kreuziger a jeho Dimension Data byli šestnáctí.

Cyklisté Bory s trojnásobným mistrem světa Peterem Saganem si prožili horkou chvilku asi čtyři kilometry po startu. K muži se blížili v rychlosti 50 km/h a v dešti. Majka i Gatto nakonec byli schopni dojet do cíle, polský cyklista však ihned zamířil na vyšetření. Zda byl zraněn i chodec, není jasné.

„Viděl jsem ho na druhé straně a snažil se předvídat, co se stane. Navíc bylo mokro. Vyhnul jsem se mu, šlapal jsem vepředu. Je mi líto kluků. Nechápu to, hrůza,“ vylíčil incident Majkův kolega Daniel Oss.

V dresu lídra pojede jako první australský člen vítězné stáje Michael Hepburn. Ideálně vstoupil do závodu jeho britský kolega Adam Yates, který patří k favoritům na celkový triumf.

Závod WorldTour skončí po sedmi etapách v úterý.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 4. etapa (212 km):

1. Cort (Dán./Astana) 5:03:49, 2. De Gendt (Belg./Lotto-Soudal) -7, 3. Ciccone (It./Trek-Segafredo) -13, 4. De Marchi (It./CCC) -18, 5. Calmejane (Fr./Direct Energie), 6. Madouas (Fr./Groupama-FDJ) oba -48.

Průběžné pořadí: 1. Kwiatkowski (Pol./Sky) 16:52:27, 2. L. Sánchez (Šp./Astana) -5, 3. Gilbert (Belg./Deceuninck-Quick Step) -10, 4. Bernal (Kol./Sky) -11, 5. Trentin (It./Mitchelton-Scott) -14, 6. Gallopin (Fr./AG2R) -15.

Autor: ČTK