Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Musíme si promluvit o taktice týmu, řekl po Maďarsku šéf Mercedesu

Sport

  8:30
MOGYORÓD - Během měsíční letní pauzy v seriálu mistrovství světa formule 1 proběhnou ve stáji Mercedes nové debaty o taktice ve zbytku šampionátu. V reakci na dění v průběhu nedělní Velké ceny Maďarska, kdy Lewis Hamilton před sebe navzdory pokynu z vysílačky nepustil Nica Rosberga, to řekl šéf týmu Toto Wolff.

Piloti formule 1 stáje Mercedes Nico Rosberg (vpravo) a Lewis Hamilton s novým vozem foto: ČTK

Na začátku sezony Wolff prohlašoval, že nechá svým jezdcům volnost do okamžiku, kdy by na to doplatil tým. Aktuálně však stájoví kolegové bojují mezi sebou o individuální titul. "Je to teď těžká situace. Na začátku sezony bylo jednoduché říct, že tohle jsou pravidla a takhle to budeme dělat. Teď je jasné, že ti dva bojují o titul a napětí se zvyšuje. Musíme si sednout a prodiskutovat to," řekl Wolff novinářům.

ČTĚTE VÍCE

Pokyny vydané před začátkem mistrovství světa už podle něj možná nyní nefungují. "Opravdu nemůžeme kteréhokoliv pilota žádat, aby se ve prospěch týmu vzdal své pozice nebo ohrozil své vlastní šance na titul," prohlásil.

Hamilton sice v neděli startoval z boxové uličky, protože mu v sobotní kvalifikaci shořel motor, ale v napínavém závodě ovlivněném safety carem vybojoval třetí pozici. Vítěz kvalifikace Rosberg měl o jednu zastávku v boxech více a skončil těsně za ním čtvrtý.

Nico Rosberg kvůli dvěma výjezdům safety caru ztratil vedení v závodě.

Mercedes v této sezoně zatím dominuje, ale souboje stájových kolegů vnáší do týmu napětí. Legendární Niki Lauda, který je šéfem dozorčí rady Mercedesu, se po maďarské Grand Prix postavil na stranu Hamiltona. "Z mého úhlu pohledu byl Lewis v právu. Ten pokyn přišel v panice, byl zbytečný. Lewis ho ignoroval a skončil třetí, takže hodnoceno zpětně se vlastně nic špatného nestalo," poznamenal trojnásobný mistr světa.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...