130 let

Koně také dopují | foto: ČTK

V Pekingu měl pozitivní dopingový test další kůň

Sport
  •   13:52
LAUSANNE - Už šestý kůň měl v jezdeckých soutěžích na olympijských hrách pozitivní dopingový test. Mezinárodní jezdecká federace FEI dnes oznámila, že nedovolenou látku nonivamid užil kůň Rufus, s nímž brazilský reprezentant Rodrigo Pessoa obsadil v Hongkongu páté místo v parkuru.

Podle FEI už více dopingových případů nebude. "Všechny odevzdané vzorky z olympijských her už byly prověřeny," uvedla jezdecká federace v prohlášení. Jedním z přistižených koní byl Camiro, na kterém Tony Andre Hansen pomohl Norům k třetímu místu v parkuru družstev. FEI na začátku října rozhodne, zda norský tým o bronzové medaile přijde. Na třetí pozici by se v tom případě posunulo Švýcarsko.

Hansen byl vyloučen ze soutěže jednotlivců, kterou před finálovým dnem vedl. Stejný osud potkal brazilského jezdce Bernarda Alvese s koněm Chupa Chup, Ira Dennise Lynche s Lantinusem a Němce Christiana Ahlmanna s Cösterem.

V tělech všech čtyř zvířat byl nalezen zakázaný kapsaicin, jenž ulevuje od bolesti. Pozitivně testován byl také kůň Mythilus americké jezdkyně Courtney Kingové, která skončila třináctá v drezuře. V jeho těle byl nalezen felbinak, jenž má podobné účinky.

Autor: ČTK