Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

V případě postupu do čtvrtfinále vyzvou čeští basketbalisté Australany, kteří zdolali Francii

Smutní Litevci se loučí s basketbalovým šampionátem. foto: Reuters

Nanking - Čeští basketbalisté se v případě postupu utkají ve čtvrtfinále mistrovství světa v Číně s Austrálií, která na závěr osmifinálové skupiny L zdolala Francii 100:98. Dramatický zápas o první místo v tabulce rozhodli až v posledních sekundách z trestných hodů.
  13:09aktualizováno  16:13

Třiceti body přispěl k vítězství Patty Mills. Rozehrávač San Antonia, který je nejlepším australským střelcem, si vylepšil své dosavadní maximum na turnaji. Velký podíl na výhře měl i další hráč z NBA Aron Baynes, který zaznamenal 21 bodů a pět doskoků.

Bronzovým medailistům z minulého světového šampionátu Francouzům nepomohlo 31 bodů a šest doskoků Evana Fourniera a 26 bodů Nanda de Cola.

Čeští basketbalisté po porážce s Řeckem 77:84 potřebují k postupu, aby obhájci titulu Američané porazili v poslední utkání osmifinálové skupiny K Brazílii.

Litva zdolala Dominikánce

Litevští basketbalisté zakončili své vystoupení na mistrovství světa výhrou 74:55 nad Dominikánskou republikou. Zápas v Nankingu rozhodl o třetím místě v osmifinálové skupině L, oba týmy do něj vstoupily už bez možnosti postupu do čtvrtfinále. Ve vítězném mužstvu nastříleli Lukas Lekavičius a Jonas Valančiunas po 19 bodech, pivot Memphisu Valančiunas přidal deset doskoků.

O prvenství se v Nankingu od 14:00 utkají v duelu dosud neporažených celků Francouzi s Austrálií. Pokud se českým reprezentantům podaří postoupit ze skupiny K, rozhodne tento zápas o jejich čtvrtfinálovém protivníkovi.

Smutní Litevci se loučí s basketbalovým šampionátem.
Dominikánci na favorita nestačili.
Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.