Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

V sobotu zlomil zbraň, v neděli byl čtvrtý. Víkend se Moravcovi nakonec podařil

Sport

  16:49
Praha/Nové Město na Moravě - V sobotu si ve stíhacím závodě vybral kopec smůly, když po pádu zlomil pažbu své malorážky a přišel o šanci bojovat o umístění v nejlepší desítce. O den později bylo všechno jinak. Ondřej Moravec v hromadném závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě dlouho bojoval o pódium, nakonec dorazil do cíle na čtvrtém místě. Vítězný hattrick slaví Martin Fourcade.

Závody SP v biatlonu, 18. prosince v Novém Městě na Moravě. Závod s hromadným startem na 15 km mužů. Ondřej Moravec z ČR. foto: MAFRA

Na sobotní stíhací závod chtěl co nejrychleji zapomenout. Ve druhém kole totiž spadl a zlomil pažbu své malorážky.

„Ale stihneme ji opravit,“ ujišťoval už v průběhu závodu šéftrenér Ondřej Rybář.

Povedlo se, český tým na zbrani pracoval do půl druhé hodiny ranní a Moravec tak do nedělního hromadného závodu opravdu vyrazil se svou teď už poslepovanou zbraní.

A od samotného startu se dral vzhůru.

První střelba s jednou chybou Moravcův posun malinko přibrzdila, dvěma čistými položkami se ale dostal zpátky do souboje o stupně vítězů. Zbývalo pět posledních ran. Ty z vedoucí skupiny zvládl sestřelit jen Martin Fourcade a spěchal do cíle pro novoměstský vítězný hattrick a 56. individuální výhru kariéry.

Všichni biatlonisté za ním ale na střelnici chybovali a tak Moravec do posledního kola vyjížděl na třetím místě v osmičlenné skupině.

Dlouho se držel na dohled stupňům vítězů, ale ani závěrečný finiš nakonec na ruského biatlonistu Babikova nestačil. Na druhém místě dojel Simon Schempp.

„Tu poslední stojku jsem zkusil zariskovat a vyšlo to tak na padesát procent. Ale se dvěma chybami být čtvrtý, s tím musím být spokojený, je to můj nejlepší výsledek sezony,“ povídal dvaatřicetiletý biatlonista. „V posledním kole jsem slyšel maximálně svůj dech,“ pochválil i atmosféru podél trati.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!