Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

V úvodu Turné budou skákat tři Češi, neuspěl Matura

Sport

  17:55
OBERSTDORF (Německo) - V úvodním závodu Turné čtyř můstků v Oberstdorfu budou v pátek skákat Roman Koudelka, Jakub Janda a Lukáš HlavTurné čtyř můstků v Oberstdorfu a. Čtvrtý český účastník Jan Matura nepostoupil z kvalifikace.

český skokan na lyžích Roman Koudelka při Turné čtyř můstků v Oberstdorfu foto: Reuters

Ta se nejlépe vydařila Hlavovi, jenž obsadil díky skoku 128,5 metru sedmé místo. V prvním kole, které se stejně jako v minulých letech bude skákat vyřazovacím systémem, se utká s Polákem Piotrem Žylou.

Vítěz Turné z roku 2006 Janda byl třiadvacátý (119,5) a jeho soupeřem bude Němec Stephan Hocke. Hned v první dvojici pátečního závodu se představí Koudelka, jenž s jistotou postupu díky postavení ve Světovém poháru obsadil za 112 metrů 26. pozici a bude skákat proti Bulharovi Vladimiru Zografskému.

Matura dopadl na značku 108 metrů a byl první pod čarou. O účast v závodě přišel o pouhou desetinu bodu. Kvalifikaci vyhrál lídr SP Andreas Kofler z Rakouska, jenž jako jediný překonal hranici 140 m, a to hned o dva metry.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...