Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová cítí formu

Sport

  20:24
LONDÝN - Postup do čtvrtfinále Wimbledonu považuje česká tenistka Nicole Vaidišová za potvrzení, že při nedávné radikální změně v týmu udělala dobře. Sama se v dubnu rozhodla, že už nebude trénovat pod vedením svého nevlastního otce Aleše Kodata, a odešla k Davidu Felgateovi.

Nicole Vaidišová. foto: ČTK

Po výhře nad Annou Čakvetadzeovou měla skvělý pocit, že zopakovala svůj loňský wimbledonský výkon. Letos je postup Vaidišové mezi posledních osm překvapením, protože od března jen jednou vyhrála na turnaji dva zápasy za sebou. Ani v krizi však nepanikařila. "Byla to velká změna a nemohla jsem čekat, že to přijde hned, a ani jsem to nečekala. Já sama jsem nebyla ve velkém stresu, protože jsem věděla, že to tak bude," řekla k hluchému období po výměně trenéra.

" Dnešní zápas pro ni ovšem nezačal dobře, když prohrála první set. "Byla jsem ráda, že jsem zůstala v zápase. Ale vrací se mi údery, které jsem kazila - forhend, podání," hledala příčiny nepříznivého vývoje. Teprve v koncovce druhé sady se dokázala prosadit a vyhrát dramatický tie-break dvěma esy. Soupeřka v tu chvíli byla zřetelně psychicky dole a už se nedokázala zvednout.

"Bez toho tiebreaku bych tu jako vítězka neseděla. Zahrála jsem ho dobře a ji to srazilo." poznamenala Vaidišová, kterou z tribuny povzbuzoval její přítel Radek Štěpánek. I když jí v kritických okamžicích pomohlo několik "prasátek", nemyslí si Vaidišová, že vyhrála jen díky tomu. Čakvetadzeová po prohře ve zkrácené hře nechala Vaidišovou utéci až na 3:0. Pak se sice zlepšila, ale česká tenistka už si nenechala vítězství vzít.

 Díky tomu si znovu na londýnské trávě zahraje čtvrtfinále, v němž se utká s Číňankou Čeng Ťie, až 133. hráčkou světa. V minulosti ji dvakrát porazila, ale ještě nikdy nehrály na trávě. "Na trávě hraje dobře, sedí jí povrch. Ale myslím, že když budu hrát svoji hru, tak můžu vyhrát," komentovala kvality soupeřky Vaidišová, jejímž maximem na grandslamu je semifinále na předloňském Roland Garros a loňském Australian Open.

Čeng Ťie se do hlavní soutěže Wimbledonu dostala pouze díky divoké kartě od pořadatelů, ale ve třetím kole dokázala porazit i světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska. Navzdory tomu před zápasem s Vaidišovou mluví o svých ambicích opatrně. "Mám pocit, že čtvrtfinále je fajn. Nechci moc myslet na semifinále," řekla výborná deblistka, která byla před dvěma lety v elitní třicítce ve dvouhře.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!