Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová jde dál, Štěpánek v Paříži končí

Sport

  22:17
PAŘÍŽ - Neúspěšný den zažili čeští tenisté na grandslamovém turnaji v Paříži. Do dalšího kola postoupily pouze Nicole Vaidišová a Lucie Šafářová. Pro ostatní Čechy byl dnešní zápas turnajovou derniérou.

Nicole Vaidišová foto: ČTK

Vstup do soutěže nezvládl Tomáš Berdych. Po překvapivých úspěších nad papírovými favority v prvním kole se s antukovým grandslamem rozloučili Květa Peschkeová a Radek Štěpánek.

Vaidišová porazila 190 cm vysokou Akgul Amanmuradovou z Uzbekistánu 6:2 a 6:4, s nejvyšší hráčkou na okruhu WTA si poradila za hodinu a jedenáct minut. Příští soupeřkou české tenistky bude Australanka Samantha Stosurová.

Šafářová porazila 6:4 a 6:3 Ukrajinku Julii Bejgelzimerovou, i když se dopustila 48 nevynucených chyb a šesti dvojchyb. V dalším zápase narazí na Nicole Prattovou z Austrálie.

Šafářová si pochvalovala, že měla zápas prakticky pořád pod kontrolou. "Věděla jsem, že mi ničím extra nemůže ublížit, takže jsem se snažila zůstat v klidu a počkat si, až získám ten bod," řekla novinářům čtvrtfinalistka Australian Open.

Černý den českých zástupců v mužské dvouhře završil Štěpánek, který nedokázal navázat na překvapivé vítězství nad pátým nasazeným Chilanem Fernandem Gonzalezen a vypadl se 144. hráčem světa domácím Edouardem Rogerem-Vasselinem. O téměř 100 míst lépe postavený Štěpánek vyhrál první set 6:3, pak bylo utkání téměř na hodinu přerušeno kvůli dešti.

S přestávkou se vyrovnal lépe domácí tenista a vyhrál druhý set 6:1. V následujícím sice český hráč uštědřil soupeři "kanára", s Rogerem-Vasselinem to ale neotřáslo a získal dvě následující sady shodným poměrem 6:4 a radoval se z postupu.

Peschkeová, která v úterý překvapivě vyřadila nasazenou jedenáctku Naděždu
Petrovovou z Ruska, hladce prohrála s Francouzkou Stephanií Cohenovou-Alorovou. Domácí tenistce podlehla dvakrát 1:6 především kvůli tomu, že se dopustila 38 nevynucených chyb.

Světová jednička Roger Federer prošel bez větších komplikací do třetího kola. Po necelých padesáti minutách vedl nad 168. hráčem Thierry Ascionem z Francie už 2:0 na sety. Domácí tenista začal dělat loňskému finalistovi potíže až ve třetí sadě, kterou Federer vyhrál až v tie-breaku, když předtím za stavu 5:4 pohrdl dvěma mečboly.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...