Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová odchází z US Open ve 3.kole

Sport

  19:10
New York - Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová se s grandslamovým US Open rozloučila ve třetím kole. Poslední Češka ve dvouhře na turnaji, která plnila roli nasazené devítky, dnes prohrála se Srbkou Jelenou Jankovičovou 7:5, 3:6 a 2:6.

Nicole Vaidišová foto: AFP

Vaidišová tak nenapodobila svou osmifinálovou účast z minulého roku a tentokrát vypadla o kolo dříve. Ve dvouhře tak český tenis po jejím vypadnutí reprezentují už jen Tomáš Berdych a Jiří Novák.

Sedmnáctiletá Vaidišová přitom byla před utkáním s Jankovičovou favoritkou nejen díky svému postavení na desátém místě světového žebříčku, ale i vzhledem k  třech předchozích zápasech Češce nevzala ani set.

K tomu ale měla dnes blízko už v první sadě, v níž vedla 5:1, ale Vaidišová dokázala vyhrát šest gamů za sebou a set získala 7:5. Pohodu však Jankovičové z rakety nesebrala, další sadu ztratila 3:6 a ve třetím setu ještě odvracela potupného kanára poté, co prohrávala 0:5. Vaidišová v devadesátiminutovém utkání zaznamenala díky svému agresivnímu stylu více vítězných úderů než jednadvacetiletá Srbka, osud zápasu však zpečetily její nevynucené chyby, kterých nasbírala 38 oproti soupeřčiným třinácti.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...