Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová v Paříži končí hned v 1. kole

Sport

  14:28
PAŘÍŽ - Nejvýše postavená Češka na žebříčku WTA Nicole Vaidišová vypadla na Roland Garros hned v prvním kole. Loňská čtvrtfinalistka pařížského grandslamu nestačila na krajanku Ivetu Benešovou, které podlehla 6:7 a 1:6.

Iveta Benešová přehrála hladce Vaidišovou. foto: AFP

Vaidišová v Paříži prohloubila svoji krizi. Na okruhu WTA vyhrála naposledy na začátku března, od té doby má na kontě sérii šesti porážek. Naopak Benešová se z kvalifikace dostala už do 2. kola hlavní soutěže, v němž se utká s vítězkou duelu mezi Ruskou Anastasií Rodionovovou a Číňankou Šuaj Pcheng.

Patnáctá nasazená Vaidišová vedla v první sadě 3:1, ale Benešová si vzala ztracené podání zpátky a v koncovce vyrovnané úvodní sady byla úspěšnější. Už ve dvanáctém gamu měla při podání Vaidišové tři setboly, a i když je nevyužila, ve zkrácené hře pak s přehledem uspěla.

To Vaidišovou definitivně zlomilo. Ve druhé sadě uhrála jen jeden game a celkem v průběhu zápasu nasbírala osmatřicet nevynucených chyb. Utkání, k němuž nastoupila v černých šatech, ukončila dvojchybou.

Tah s výměnou trenéra tak české jedničce zatím nepomáhá. Pod vedením nového kouče Davida Felgatea, který nahradil jejího nevlastního otce Aleše Kodata, dosud prohrála hned úvodní zápasy v Berlíně, Římě i dnes v Paříži.

Výsledek:

Benešová (ČR) - Vaidišová (15-ČR) 7:6 (7:2), 6:1.

Autor: