130 let

Nicole Vaidišová | foto: Ondřej Němec, Lidové noviny

Vaidišovou čeká ve třetím kole neznámá Francouzka

Sport
  •   20:35
PAŘÍŽ - Tenistka Nicole Vaidišová postoupila do třetího kola Roland Garros přes Číňanku Sun Tchien-tchien, kterou za hodinu porazila 6:1, 6:3.Její další soupeřkou bude Francouzka Avarane Rezaiová.

Vaidišová měla v utkání s Číňankou menší výpadek jen v první polovině druhého setu, kdy udělala několik chyb a dvakrát ztratila získaný brejkbol. Nenechala se však vyvézt z rytmu a zápas rychle ukončila.

Vaidišová si na francouzskou tenistku věří. "Když podám standardní výkon, neměla bych mít nějaké extra problémy," řekla novinářům. Pokud zvítězí, bude její další soupeřkou zřejmě další Francouzska, nejvýše nasazená hráčka Amélie Mauresmová.

Česká teniska zatím na tento duel nemyslí. "Teď jsem ve třetím kole, Amélie má
zápas před sebou, takže se může stát cokoli," prohlásila.

Benešová na Šarapovovou nestačila
Druhá česká hráčka Iveta Benešová dnes podlehla favorizované Rusce Marii Šarapovové ve dvou setech 4:6, 1:6. Porážku brala filosoficky: "Mrzí mě to, ale tragédii z toho dělat nebudu."

Podle české reprezentantky byl první set, který na více než hodinu přerušil déšt, vyrovnanější, ale ani druhý prý nebyl jednoznačný. "Dělala jsem však strašně moc chyb a dala soupeřce hrozně míčků zadarmo," uvedla.

Šarapovová, jíž v Paříži trápilo zranění kotníku, podle Benešové sice také chybovala, mohla se ale opřít o kvalitní servis. Podání ji prý podrželo zvlášť ve chvílích, kdy se ocitla v nesnázích.

Autor: