Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Valverde opanoval náročnou sedmou etapu Vuelty, do červeného se vrátil Lopéz

Sport

  17:32
Mas de la Costa - Kolumbijský cyklista Miguel López se po sedmé etapě vrátil na Vueltě do červeného dresu lídra. K posunu do čela průběžného pořadí mu dnes stačilo třetí místo, závěrečný výšlap na Mas de la Costa vyhrál mistr světa Alejandro Valverde. Španělský šampion Vuelty z roku 2009 v těsném souboji porazil Primože Rogliče, bývalému slovinskému skokanovi na lyžích nyní patří druhé místo i celkově.

Španělský cyklista Alejandro Valverde . foto: Reuters

Společně s Lópezem přijel s šestisekundovým odstupem za nejrychlejší dvojicí další Kolumbijec Nairo Quintana. Bývalý vítěz Vuelty i Gira se v závěrečném stoupání, kde na cyklisty čekal i takřka čtyřkilometrový úsek s průměrným desetiprocentním sklonem, opakovaně pokoušel o útok, všechny jeho nástupy ale soupeři zachytili.

S odstupem 42 sekund za Valverdem, který oslavil celkově 12. etapový triumf na Vueltě, dojel do cíle 182,4 km dlouhé trasy Polák Rafal Majka. Belgičan Dylan Teuns dnes tempo nejlepších neudržel, nabral manko téměř deset minut a v červeném dresu si tak užil jen jeden den.

López nyní v průběžném pořadí vede před Rogličem o šest sekund. Valverde na třetí příčce ztrácí o dalších deset sekund víc, Quintana zaostává o necelou půlminutu.

Zdeněk Štybar dojel do cíle s odstupem více než 21 minut na 91. místě. Jediný český cyklista na letošní Vueltě figuruje v celkovém hodnocení na konci osmé desítky.

V sobotu by se ke slovu mohli opět dostat spurteři. Po etapách s náročnými závěrečným stoupáními peloton čeká převážně rovinatá 166,9 km dlouhá trasa s jediným vrcholem druhé kategorie.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!