Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Van der Poel vyhrál po padesátikilometrovém sólu etapu na Tirrenu, Pogačar zvýšil náskok v čele

Mathieu Van Der Poel opanoval pátou etapu závodu Tirreno Adriatico. foto: ČTK

Castelfidardo - Nizozemský cyklistický univerzál Mathieu van der Poel vyhrál po padesátikilometrovém sólu 5. etapu závodu Tirreno-Adriatico. Čtyřnásobný mistr světa v cyklokrosu uhájil vítězství před dotahujícím Slovincem Tadejem Pogačarem, jenž zvýšil náskok v průběžném pořadí.
  16:46

Van der Poel ve 205 km dlouhé etapě se zvlněným profilem mezi městy Castellalto a Castelfidardo zaútočil 52 km před cílem a dojel si pro druhé etapové vítězství v závodě. I když si člen týmu Alpecin-Fenix vybudoval v chladném a deštivém počasí až téměř tříminutový náskok, v závěrečných kilometrech už mu docházely síly a začal se na něj dotahovat Pogačar.

Vítěz sobotní etapy se vydal stíhat Van der Poela sám, rychle se k němu blížil, ale vyčerpaný Nizozemec nakonec uhájil výhru s desetisekundovým náskokem. Třetí dojel s odstupem 49 sekund druhý muž průběžného pořadí Wout van Aert z Belgie, jehož manko na Pogačara se zvýšilo na 75 sekund.

Nejlepší z českého kvarteta byl dnes Van der Poelův týmový kolega Petr Vakoč, jenž dojel s téměř čtrnáctiminutovou ztrátou na 65. pozici. Závod kategorie World Tour skončí úterní časovkou.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...