130 let

Šťastný Stanislav Vlček, s brankářem Vaniakem hrdina večera. | foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Vaniak s Vlčkem se vracejí do reprezentace

Sport
  •   12:35
PRAHA - Hrdinové pražské Slavie, brankář Martin Vaniak a útočník Stanislav Vlček, se po delší pauze vracejí do fotbalové reprezentace. Oba mohou nastoupit v zápasech evropské kvalifikace v San Marinu a s Irskem. Trenér Brückner dnes naopak nepovolal dvacetiletého obránce Wolfsburgu Jana Šimůnka, jenž figuroval v širší nominaci.

Vaniaka a Vlčka vynesly do reprezentace jejich výborné výkony v úvodu sezony, které oba korunovali ve středečním duelu třetího předkola Ligy mistrů. V něm si Slavia poprvé v historii zajistila postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Vaniak se naposledy v národním týmu objevil v březnu roku 2004 v přátelském utkání v Irsku, Vlček si zahrál v březnové kvalifikaci s Německem. Brückner na dvojzápas do dvacetičlenné nominace zařadil i sparťanského obránce Zdeňka Pospěcha, který naposledy reprezentoval před dvěma lety v Rumunsku.

Brückner už může spoléhat také na tradiční opory Tomáše Rosického z Arsenalu, jenž minulý týden v přípravném duelu v Rakousku chyběl kvůli zranění, a obránce AC Milán Marka Jankulovského. V reprezentaci nechybí ani nedávný debutant a útočník Teplic Martin Fenin.

Nominace:
Brankáři:
Jaromír Blažek (1. FC Norimberk, 12 zápasů/0 branek), Petr Čech
(Chelsea, 53/0), Martin Vaniak (Slavia Praha, 7/0)

Obránci: Marek Jankulovski (AC Milán, 50/8), Radoslav Kováč (Spartak Moskva, 16/1), Zdeněk Pospěch (Sparta Praha, 2/0), David Rozehnal (Newcastle, 36/0), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina, 61/2), Tomáš Zápotočný (Udine, 4/0)
záložníci: Tomáš Galásek (Norimberk, 58/1), David Jarolím (Hamburk, 11/1), Jan Polák (Anderlecht, 31/6), Jaroslav Plašil (Pamplona, 28/1), Tomáš Rosický (Arsenal, 65/17), Tomáš Sivok (Udine, 4/0)

Útočníci: Milan Baroš (Lyon, 58/31), Martin Fenin (Teplice, 1/0), Jan Koller (Monako, 79/49), Marek Kulič (Sparta Praha, 7/2), Stanislav Vlček (5/0).

Autor: ČTK
  • Mohlo by vás zajímat