Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

VAVRDA: Vémola se kát nemusí. Daleko lepší by byla nyní osvěta, extrémní shazování je životu nebezpečné

Karlos Vémola znovu zvítězil, ale kvůli tomu, že nenavážil do limitu střední váhy 83,9 kilogramu, nemohl získat titul šampiona. foto: Oktagon MMA.

Názor
Praha - Fanoušek bojových sportů v sobotu večer a v noci vlastně nevěděl, co sledovat dříve. Hlavní akci na domácí scéně obstarala organizace Oktagon MMA, která v Brně uspořádala svůj 22. číslovaný turnaj. Vrcholem byl souboj ve střední váze mezi Karlosem Vémolou a Milanem Ďatelinkou. Ten měl být původně titulový, jenže prvně jmenovaný v pátek nesplnil váhový limit a o pás přišel. Získat ho mohl jen soupeř, který ale na favorita absolutně nestačil.
  11:23

Sám Vémola řekl, že ví, proč váhu poprvé ve své dlouhé kariéře neudělal, a že se o důvody podělí se slovenským rivalem a také fanoušky ve své zítřejší pravidelné show. 

Karlos Vémola nenašel přemožitele ani v Milanu Ďatelinkovi.
Karlos Vémola znovu zvítězil, ale kvůli tomu, že nenavážil do limitu střední...

Osobně jsem moc zvědavý na ony důvody a také další slova k tomuto tématu. Vlastně celá scéna tohoto sportu u nás od pátku řešila primárně skutečnost, že 600 gramů, o které „Terminátor“ převážil, je vlastně nic.

‚Kritici, sáhněte si do svědomí.‘ Vémola nemá na domácí scéně soupeře, v souboji o titul vyzve cizince

Ano, ale vše má jinou perspektivu. Daleko vážnější. Vémola je pro mnoho lidí vzorem. Ti často hltají každý jeho krok. Obecně se ví, že do limitu 84 kg postupně shazuje až 15 kilogramů, velkou porci si díky zkušenostem z kulturistiky nechává na poslední chvíli a váhu stahuje skrze odvodnění. 

Vše nasvědčuje tomu, že tento drastický (a pro laika extrémně nebezpečný) způsob jej nyní, při čtvrté podobné proceduře za půl roku, dohnal. Zazní to od Vémoly spolu s jeho úhlem pohledu, nebo bude vše bagatelizovat a nepřímo tak hazardovat nejen se svým zdravím, ale i se zdravím těch, kteří ho berou jako vzor?

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.