Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ve Vancouveru stále prší, sportoviště jsou ale prý připravena

Sport

  19:45
VANCOUVER - Předvoj české olympijské výpravy v čele s šéfem mise Františkem Dvořákem již tři dny připravuje půdu pro sportovce ve Vancouveru a Whistleru. "Zatím tu úspěšně prší," hlásil Dvořák na webu Českého olympijského výboru (ČOV). Závody by podle něj neměly být ohroženy, protože pořadatelé jsou připraveni.

Český dům ve Whistleru. foto: ČTK

Dvořák, jeho zástupce Jiří Hrdina, hlavní lékař Jaroslav Větvička, Jan Stluka, Pavel Kořan a hlavní masér Stanislav Hervert, přiletěli do Vancouveru již v pátek. V sobotu absolvovali registrační mítink. "Na tom se potvrzuje účast akreditovaných osob, což je naprosto klíčová věc pro všechno další na olympiádě," uvedl Dvořák.

V neděli se tým přesunul do hor do Whistleru, aby nachystal "lyžařskou" olympijskou vesnici. "Musíme udělat vše od zapojení televizí, telefonů, internetu, aby až přiletí první část sportovců, už všechno stoprocentně fungovalo," konstatoval Dvořák.

V roli šéfa české olympijské mise je už posedmé. "Určité napětí v sobě mám pořád, i když zkušenosti jsou po tolika hrách už na mojí straně. Vybudoval jsem si dobrý tým lidí a máme prověřené modely, jak zvládat náročné, krizové situace," řekl Dvořák.

Největší část české výpravy se do Vancouveru přesune ve čtvrtek 4. února. Z Prahy poletí speciál se sjezdaři, skokany, bobisty, biatlonisty či sdruženáři. Běžci na lyžích dorazí ze soustředění v Silver Star.

Autor: