Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ve Venezuele unesli baseballistu MLB Ramose

Sport

  22:26
CARACAS - Baseballista Wilson Ramos byl v rodné Venezuele unesen. Podle agentury AP čtyřiadvacetiletého hráče Washingtonu Nationals z americké MLB ve středu v jeho domě v Santa Ines přepadli čtyři ozbrojení muži a odvezli ho v autě.

Wilson Ramos foto: ČTK

Venezuelská vláda do případu nasadila elitní vyšetřovatele. Kam však únosci s Ramosem odjeli, se jim dosud nepodařilo zjistit. Zatím se také nikdo neozval s žádostí o výkupné. Dnes ráno policisté našli opuštěné auto únosců nedaleko Ramosova domu, avšak bez jediné stopy či vzkazu.

Ramos se ve Venezuele chystal během pauzy v MLB hrát za tamní tým Aragua Tigers z města Maracay.

Časté únosy

Únosy nejsou v Jižní Americe výjimečné, většinou se však týkají pouze příbuzných bohatých sportovců. V listopadu 2009 byla policií osvobozena matka bývalého baseballisty Víctora Zambrana. Žena byla unesena jen devět dní poté, co únosci zabili nadhazovačova bratrance. V červnu stejného roku byl také unesen jedenáctiletý syn hráče Colorada Rockies Yorvita Torrealby, po pár dnech byl však propuštěn.

V roce 2005 musela strávit téměř půl roku v zajetí matka nadhazovače Uguetha Urbiny, než se ji podařilo policii zachránit. Ve stejné době byly také uneseny matky pěti brazilských fotbalistů, byly mezi nimi i matky hvězdných útočníků Robinha a Luíse Fabiana.

Autoři: ,