Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Velká pardubická má přece jen i letos svou oběť. Suchý příkop se stal osudným Krocoleonovi

Sport

  9:00
pardubice - Přináší napínavé souboje a velké bitvy, bohužel také občas i smutné události. Nedělní 129. ročník Velké pardubické skončil tragicky pro devítiletého ryzáka Krocoleona. Osudnou se stala koni stáje EŽ Praha překážka číslo 22 – Suchý příkop.

ilustrační snímek foto: ČTK

Ze dna na vrchol. Loni byl Bartoš kvůli úmrtí koně zatracencem, nyní je hrdinou

Překonal obávaný Velký Taxisův příkop, který letos zastavil obhájce Tzigana du Berlais. Bez větších problémů zdolal i následující obtížné překážky.

Ačkoliv nepatřil mezi favority, stále se držel těsně za vedoucími koňmi.

Do cíle však Krocoleon nedorazil. Po dopadu za Suchým příkopem klopýtl, žokej Lukáš Sloup z něj spadl a nejslavnější český dostih pro něj předčasně skončil.

Následující den přišla z Dostihového centra Olešnice smutná zpráva: „Jen láska zůstane, ta smrti nezná. Navždy zůstáváš v našich srdcích, Krokoušku,“ uvedlo centrum na svém facebookovém profilu.

Vítězný kůň si dopřává osvěžení po doběhnutí dostihu.
Průběh dostihu poznamenalo i množství pádů.

Devítiletý valach ve své kariéře absolvoval 34 překážkových dostihů, z nichž tři vyhrál. Letos se mu zadařilo při Ceně Peruána, kde nestačil jen na Theophila.

Další triumf už nepřidá.

Loňský ročník přinesl rovněž jednu smutnou zprávu. Po třech klidných letech, kdy k žádné smrtelné nehodě nedošlo, skončila Velká pardubická fatálně pro Vicodyho.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...