130 let
Balík závodníků těsně po startu.

Balík závodníků těsně po startu. | foto: ČTK

Velkou cenu Itálie F1 vyhrál Barrichello před Buttonem

Sport
  •   15:33
MONZA - Velká cena Itálie formule 1 v Monze skončila triumfem stáje Brawn GP. Nejrychlejší byl Brazilec Rubens Barrichello, hned na ním dojel do cíle Brit Jenson Button, vedoucí muž průběžného pořadí.

Třetí skončil Fin Kimi Räikkönen z Ferrari díky nehodě britského mistra světa Lewise Hamiltona, který naboural s vozem McLaren v posledním kole. První letošní body získal za čtvrté místo Němec Adrian Sutil ze stále se zlepšující stáje Force India.

Barrichello si připsal druhé vítězství z uplynulých tří závodů, přičemž před tím bývalý pilot Ferrari nestál na nejvyšším stupni pět let. Celkově Brazilec vyhrál pojedenácté v kariéře a snížil náskok Buttona v čele šampionátu na 14 bodů. Hamilton po dnešním krachu už nemůže ani teoreticky obhájit titul.

"Nemám, co bych k tomu dodal," prohlásil radostně sedmatřicetiletý Barrichello, který v Monze už dvakrát vyhrál s vozem Ferrari (2002 a 2004).

"Bylo to ale náročné. Moc jsem nespal, měli jsme určité technické problémy, takže nemáme dokonalé auto. Ale jelo dneska skvěle," radoval se po čtvrtém double stáje v letošní sezoně. "Dobré bylo rozhodnutí jet na jednu zastávku," dodal.

Autor: ČTK