Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Verner po nečekaném úspěchu: Jsem překvapený. Nepodal jsem ideální výkon

Sport

  19:23
MOSKVA - Český krasobruslař Tomáš Verner dosáhl v seriálu Grand Prix více, než sám očekával. Na závodech si chtěl především otestovat první výsledky spolupráce s novým trenérem Robertem Emersonem, ale po třetím místě na Čínském poháru a dnešním nečekaném triumfu v Moskvě ho v prosinci čeká finále Grand Prix.

Tomáš Verner v akci. foto: Reuters

"Jsem překvapený, neČekal jsem, že tam pojedu," řekl novinářům po závodě. Pro podzimní část této sezony měl jiné plány. "Na finále Grand Prix vůbec nemyslím. Udělal jsem radikální změnu v tréninku a budu připraven na mistrovství Evropy," uvedl evropský šampion z roku 2008 bezprostředně po volné jízdě, kdy ještě neznal výsledek dnešního závodu.

VIDEO: KRASOBRUSLAŘ Verner zazářil. Osobní rekord a vítězství v Grand Prix!

Ve finále Grand Prix startoval loni a předloni, ale nemá s tím dobré zkušenosti. "Byl jsem finalista dvakrát a nikdy mi to směrem k mistrovství Evropy nepomohlo. A právě mistrovství Evropy je nejdůležitější soutěž, kde se chci vrátit ve formě a udělat před mistrovstvím světa dobrý výsledek," poznamenal.

Navzdory osobnímu rekordu nebyl z dnešního výkonu v žádné euforii. "Nebyl to úžasný, ale solidní program. To je právě výsledek tréninku v Kanadě," komentoval své vystoupení. V zámoří se na trénincích na rozdíl od evropské metodiky opakovaně jezdí celé programy. "Jezdí se bez ohledu na to, jestli je vám špatně, jste nachlazený nebo vás zrovna opustila přítelkyně," popsal, jak hledá jistotu ztracenou v tragické loňské sezoně.

Každý den má tři tréninkové jednotky. Po dvou jednotkách plných volných jízd a krátkých programů zatím Verner jen těžko hledá síly na tu třetí, kdy se má individuálně věnovat jednotlivým prvkům. "Potřebuju více času, aby si na to moje tělo zvyklo," dodal čtyřiadvacetiletý krasobruslař.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!