Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Veselý při debutu v NBA naházel dva body

Sport

  19:51aktualizováno  21:39
Český basketbalista Jan Veselý má za sebou nepříliš úspěšnou premiéru v NBA. Jednadvacetiletý hráč Washingtonu po zdravotních problémech nastoupil k dnešnímu utkání s Minnesotou, které jeho tým podlehl doma 72:93. Veselý odehrál devět minut a 16 sekund a zaznamenal dva body.

Jan Veselý. foto: ČTK

Washington prohrál i osmý zápas v soutěži a prožívá nejhorší start do ligy v klubové historii. Jako jediný tým v dosavadním průběhu zkrácené sezony ještě nevyhrál. Veselý se ve slavné lize objevil jako třetí Čech v historii po Jiřím Zídkovi a Jiřím Welschovi.

Rodák z Ostravy, kterého v úvodu sezony trápilo zranění kyčle a také chřipka, na palubovku poprvé přišel minutu a půl před koncem první čtvrtiny a nahradil Chrise Singletona. Český basketbalista poté neproměnil dva trestné hody, v úvodu druhé části ale šestý hráč loňského draftu po smeči zaznamenal první koš v zámořské soutěži, jímž snížil na 19:22. V dalším průběhu už žádné body nepřidal, zaznamenal ještě jeden doskok a připsal si dva fauly.

Veselého zastínil Rubio

Hned v prvním utkání v NBA stanul Veselý proti španělské hvězdě Ricky Rubiovi, dalšímu nováčkovi zámořské soutěže, s nímž v předchozích letech při angažmá v Partizanu Bělehrad soupeřil o titul nejlepšího mladého hráče v Evropě. Bývalá opora Barcelony přispěla k výhře Minnesoty 13 body.

Nejlepší střelcem zápasu byl v dresu vítězů Kevin Love, jenž k 20 bodům přidal 16 doskoků.

Autoři: ,

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...