Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Veselý prošel v NBA přijímacím rituálem. Zazpíval

Sport

  17:00
WASHINGTON - Basketbalista Jan Veselý již ve svém novém klubu Washington Wizards absolvoval přijímací rituál pro nováčky. Stejně jako ostatní musel zazpívat karaoke. Český hráč přitom využil zkušenosti ze svého předchozího působiště v Partizanu Bělehrad a dal k lepšímu srbskou píseň.

Český basketbalista klubu Washingtonu Wizards z NBA Jan Veselý foto: ČTK

Nováčci své pěvecké schopnosti museli předvést ve washingtonské restauraci Hill Country Barbecue. "Jan Veselý to tam rozjel s nějakou srbskou lidovou polkou," řekl novinářům majitel klubu Ted Leonsis.

Veselého spoluhráči si ale původem písně moc jistí nebyli. "Jan zpíval nějakou píseň ze své vlasti. Nerozuměl jsem mu ani slovo," uvedl Andrew Blatche. "Zpíval nějakou ruskou píseň," měl zase pocit JaVale McGee. Rashard Lewis pak otázku původu písně neřešil a zaměřil se spíš na estetický dojem. "Znělo to, jako kdyby tam celou dobu hulákal. Bylo to fakt hodně nahlas. Znělo to prostě jako velký rámus," odtušil.

Nevím, o čem mluvíte, zapíral nejdříve Veselý

Veselý v každém případě se svým výstupem uspěl, podle SB Nation se během něj všichni dobře bavili. Sám český hráč se o přijímacím večírku nejprve nechtěl bavit. "Nevím, o čem mluvíte," řekl nejdříve novinářům. Pak ale připustil, že skutečně zpíval srbsky.

Jednadvacetiletého českého basketbalistu čeká v noci na sobotu ve Washingtonu první přípravný zápas proti Philadelphii. Bude tak mít možnost ukázat, jak zapadl do týmu. Sám si před nedávným odjezdem do USA netroufal odhadnout, jak moc se prosadí do sestavy Wizards. "Na to je ještě brzo. To se rozhodne během přípravy. Zatím to vidím možná tak na 15 minut, to by bylo asi optimální," řekl rodák z Ostravy.

Deník The Washington Post tento týden napsal, že Veselý se zatím během přípravy spíše držel zpátky. Trenér Flip Saunders nicméně řekl, že o českého hráče nemá obavy. "Ze všech našich hráčů má skvělý cit pro hru. Opravdu jí rozumí, výjimečně dobře nahrává, dovede nahrát hráči v lepší pozici, ví, kdy má míč podržet, kdy se ho naopak zbavit. Problém pro něj není ani rychlost hry. Je to naopak jeho silná stránka," řekl.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...