Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Vettel se ve Ferrari trápí. Měl by skončit, nebo si pro další sezonu najít nový tým, říká Ecclestone

Sport

  15:27
Sao Paolo - Sebastian Vettel by měl ukončit kariéru nebo před novou sezonou přestoupit do jiného týmu. Německému pilotovi Ferrari to doporučil bývalý šéf formule 1 Bernie Ecclestone, podle něhož se čtyřnásobný mistr světa v poslední době v šampionátu spíše trápí.

Bernie Ecclestone (vlevo) a Jean Todt při vzájemné komunikaci. foto: Reprofoto

„Myslím, že v současné konstelaci ve Ferrari s novým týmovým kolegou Charlesem Leclercem, jehož manažerem je navíc syn šéfa FIA, Sebastianovy výkony v poslední době utrpěly,“ prohlásil Ecclestone v rozhovoru pro televizní stanici Sport1. „Navíc bych řekl, že v (šéfovi týmu) Mattiu Binottovi nemá takovou oporu, jakou by teď potřeboval,“ dodal.

Dvaatřicetiletý Vettel, jenž slavil čtyři tituly v letech 2010 až 2013 s Red Bullem, by se měl podle Ecclestonea rozhodnout k razantnímu kroku. „Sebastian by měl skončit, nebo si pro rok 2021 hledat jinou alternativu. McLaren, který bude mít zase motory Mercedes, by mohl takovou alternativou být,“ prohlásil.

Charles Leclerc a Sebastian Vettel diskutují po Velké ceně Japonska.

Devětaosmdesátiletý Brit připustil, že má pro německého šampiona slabost. „Formule 1 potřebuje Sebastiana, který vyhrává. Vloni byl v útlumu. Ale jak ho znám, nevím, proč by vedle Lewise (Hamiltona) nemohl i Sebastian útočit na rekordních sedm titulů Michaela Schumachera,“ dodal.

Ecclestone vedl šampionát F1 více než 40 let do roku 2017 a vytvořil z něj miliardový byznys. Aktuální sezonu, která kvůli pandemii koronaviru ještě ani nezačala, by už odepsal a soustředil se na příští. 

Autor: