Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Chicago zdolalo Minnesotu po prodloužení. Satoranský přispěl 16 body

Tomáš Satoranský se svým parťákem Coby Whitem. foto: ČTK

Chicago - Basketbalista Tomáš Satoranský přispěl 16 body k výhře Chicaga nad Minnesotou 133:126 v prodloužení. Lepší střelecký večer český rozehrávač v této sezoně prožil jen jednou, před dvěma týdny dal Los Angeles Clippers o bod více.
  8:51

Bulls uspěli ve středu potřetí v řadě a popáté z posledních šesti zápasů. Satoranský trefil šest ze sedmi střel včetně dvou trojek, přidal pět doskoků a čtyři přihrávky. Nejlepším střelcem vítězů byl s 35 body Zach LaVine.

LaVine trefil 14 z 21 pokusů z pole včetně pěti trojek a byl hvězdou zápasu, ačkoli s klaksonem čtvrté části neproměnil možný vítězný pokus. Chicago se kromě něj a Satoranského opíralo o dalších pět dvouciferných střelců: 20 bodů přidal Coby White, 17 bodů a 10 doskoků Wendell Carter.

Bulls stříleli s úspěšností 59 procent z pole a 40 procent z trojky. „Kluci se opravdu snažili, jsem si ale jistý, že ještě pořád nehrajeme na úrovni, jakou bychom si představovali,“ řekl trenér Billy Donovan. Jeho tým s bilancí 15-16 figuruje na osmé příčce Východní konference.

LaVine už poosmé v měsíci nastřílel nejméně 30 bodů, což v historii klubu dokázal pouze Michael Jordan. Hosté prohráli podesáté z posledních 11 duelů, jejich nejlepším střelcem byl s 25 body Malik Beasley.

Lakers o svou hvězdu nepřijdou. LeBron James prodloužil smlouvu na další tři roky

Překvapivě jednoznačně skončil šlágr Západu, v němž si Utah poradil s Lakers 114:89. Spolehnout se mohl na šest dvouciferných střelců, přičemž 18 body a devíti doskoky se blýskl Rudy Gobert. Jazz si pomohli 20 trojkami s úspěšností 44 procent.

Naopak mistrovským Lakers, kteří prohráli při absenci Anthonyho Davise už počtvrté v řadě, nepomohlo 19 bodů LeBrona Jamese. Lídr Lakers odehrál jen 27 minut a v závěru sledoval, jak jeho tým už potřetí z posledních čtyř utkání nedal ani 100 bodů.

Klubovým rekordem 10 trojkami z 12 pokusů zazářil Ital Danilo Gallinari, který díky 38 bodům, z nichž dal 24 v první půli, pomohl Atlantě zdolat Boston 127:112. Dosavadní maximum Steva Smithe z duelu proti Seattlu z roku 1997 překonal o jeden tříbodový koš.

„Vždycky je skvělé tvořit historii. Těší mě to, ale samozřejmě je ten pocit o to lepší, když vyhrajete,“ řekl Gallinari. Trae Young přidal 33 bodů včetně pěti trojek a sedm asistencí.

Nejlepším střelcem večera v NBA byl Shai Gilgeous-Alexander, který dovedl 42 body Oklahomu k výhře nad San Antoniem 102:99. Hlavním hrdinou byl však jeho spoluhráč Luguentz Dort, jenž poté, co Thunder 3,9 sekundy před koncem rozehráli, trefil se sirénou rozhodující trojku.

Basketbalisté Golden State vyhráli v Indianě 111:107, hvězdný Stephen Curry přispěl 24 body, i když trefil jen jednu trojku z jedenácti. Miami zdolalo 116:108 Toronto zejména zásluhou Jimmyho Butlera s 27 body, osmi doskoky a 10 asistencemi.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...