Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Dallas vyhrál duel NBA v Mexiku, proti Detroitu zazářil 41 body hvězdný Dončič

Luka Dončič dovádí míč do koše. foto: ČTK

Mexico - Basketbalisté Dallasu vyhráli čtvrteční duel NBA v Mexiku a při vítězství nad Detroitem 122:111 se opět činil zejména Luka Dončič. Hvězdný Slovinec nastřílel 41 bodů, doskočil 12 míčů a přidal 11 asistencí a zaznamenal osmý triple double v sezoně.
  9:43

Dvacetiletý rozehrávač dosáhl dvouciferných čísel ve třech základních statistikách už posedmé v kariéře na cizí palubovce, což se před dovršením 22 let ještě nikomu nepodařilo. Slavní Magic Johnson a LeBron James odehráli svého času takových zápasů šest. Jako nejmladší hráč v historii také Dončič nashromáždil už druhý triple double se čtyřicetibodovým výkonem v sezoně.

„Neustále se zlepšujeme. Já, Kristaps (Porzingis), který nehrál skoro dva roky, celý tým. Věřte, že budeme ještě lepší,“ prohlásil tahoun Mavericks. „Luka začíná dělat ze skvělých výkonů rutinu. Jsem za něj moc rád, ale hlavně mě těší, že nikdy nezapomíná na spoluhráče,“ přidal trenér Rick Carlisle.

Slovinskému reprezentantovi sekundoval Seth Curry, který nastřílel 30 bodů z pozice náhradníka. Porzingis přidal 20 bodů a osm doskoků. Nejlepším hráčem Pistons byl s 23 body a 15 doskoky Andre Drummond.

Mexiko hostilo od roku 1992 už 29. utkání NBA, což dělá ze souseda USA zemi s největším počtem duelů mimo území samotných Spojených států. Třicátý zápas se odehraje v sobotu, kdy se opět v Mexico City představí San Antonio a Phoenix.

Philadelphia zvítězila v Bostonu 115:109 a vystřídala soupeře na třetím místě ve Východní konferenci. Sixers táhl za čtvrtým triumfem v řadě Joel Embiid, autor 38 bodů a 13 doskoků. Za Celtics nastřílel Kemba Walker 29 bodů.

Už sedmou domácí ztrátu v sezoně si připsalo San Antonio, které po prodloužení podlehlo 109:117 Clevelandu. Spurs ještě dvacet sekund před koncem čtvrté části vedli o pět bodů, 7,5 sekundy před sirénou ale trojkou vyrovnal Kevin Love a DeMar DeRozan následně potenciální vítěznou střelu netrefil. Love, jehož jméno se v posledních dnech přetřásá v přestupových spekulacích, si nakonec připsal 30 bodů a 17 doskoků. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...