Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Děsivý pád čínské skokanky. Upadla na nájezdu a z můstku musela skočit šipku

Sport

  14:00
LJUBNO - Ten pád mohl mít fatální následky. Čínská skokanka na lyžích Xinyue Chang upadla na můstku ve slovinském Ljubnu, když ztratila rovnováhu během nájezdového postavení, a hlavou napřed skočila šipku střemhlav do „bubnu“ doskočiště. I když celý svah sjela nekontrolovaně po břichu, vyvázla jako zázrakem bez vážnějších zdravotních následků.

Xinyue Chang měla velké štěstí, že její pád na buben neskončil neštěstím. foto: fis-ski.com

Češi mají nového skokanského lídra. Mladík Štursa si doskočil pro životní výsledek

V neděli, tedy den před jejími 23. narozeninami, absolvovala Xinyue v Ljubnu rutinní tréninkový skok před závodem Světového poháru. Při něm však na nájezdu zavrávorala a přepadla přes lyže.

Naštěstí pro ni se však stihla rychle zkoncentrovat a skočila šipku z nájezdové hrany do svahu, čímž zabránila tomu, aby nekontrolované dopadla z můstku přímo na hlavu.

Navíc se závodilo na středním můstku s konstrukčním bodem 80 metrů, takže mladá Číňanka na svahu strávila jen krátký okamžik, než se zastavila na rovince.

Z doskočiště navíc odešla po svých a ještě v neděli opustila po vyšetření nemocnici.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...