Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Djokovič po konci karantény zkusil napodobit Ronaldinha, za posměchu přátel se odrazil od sítě

Sport

  10:25
Adelaide - Úspěšnou dvoutýdenní karanténu za sebou má před prvním grandslamem sezony světová jednička Novak Djokovič. Srbský tenista si před Australian Open našel čas i na velmi netradiční aktivitu. Na pláži v Adelaide s přáteli zkoušel sport, jenž kombinuje prvky volejbalu s plážovým fotbalem.

Novak Djokovič si se svými přáteli v Adelaide zpestřil účast před Australian Open hraním footvolley. foto: instagram- Novak Djokovič

Novak Djokovič, Rafael Nadal či Dominic Thiem mají před Australian Open výsadní postavení. Místo tvrdé karantény v Melbourne, kde tenisté během čtrnácti dnů v izolaci nesmí opustit hotelový pokoj a tím pádem ztrácí možnost tolik potřebného tréninku.

Novak Djokovič si se svými přáteli v Adelaide zpestřil účast před Australian...
Srbský tenista Novak Djokovič.

Rodák z Bělehradu mohl v Adelaide během karantény využívat hotelovou posilovnu, k tomu měli elitní tenisté pětihodinovku, během které mohli trénovat či opustit areál, kde bydlí.

Konec karantény využil Djokovič k tomu, aby vyrazil s přáteli na pláž a vyzkoušel sport footvolley-ten mixuje prvky plážového fotbalu s volejbalem.

„Toto byl pokus napodobit Ronaldinha a Natalii Guitlerovou, očividně to ale nevyšlo,“ sdílel Djokovič na sociálních sítích video, při kterém se snažil akrobaticky míč dostat přes síť. Nakonec v ní Djokovič skončil a za smíchu svých přátel se skácel na zem.

Třiatřicetiletý Srb nastoupil v pátek i do exhibičního utkání, kde porazil italský talent Jannika Sinnera 6:3. Djokovič bude na Australian Open, které začíná 8 února, útočit na osmnáctý grandslamový titul. Více má pouze Roger Federer s Rafaelem Nadalem, kteří mají na svém kontě dvacet vavřínů.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...