Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Francouz pomohl Coloradu k výhře nad Detroitem, Zadina nahrával

Pavel Francouz v brance Colorada. foto: ČTK/AP

NEW YORK - Hokejový gólman Pavel Francouz se po třech zápasech vrátil do branky hokejového Colorada a slavil výhru nad Detroitem 6:3. Avalanche díky třetímu vítězství v řadě drží druhé místo v Západní konferenci za St. Louis. V dresu Detroitu si bod za asistenci na gól Dylana Larkina připsal Filip Zadina. V druhém utkání pondělního programu NHL porazila Florida Minnesotu zásluhou gólu Noela Acciariho šest sekund před koncem 5:4.
  8:30

Detroit vstoupil do utkání proti Coloradu lépe a ve třetí minutě se ujal vedení. Larkin obral za brankou o puk obránce Colorada Zadorova, našel osamoceného Bertuzziho, který z bezprostřední blízkosti překonal přesunujícího se Francouze.

Colorado otočilo vývoj utkání na začátku druhé třetiny, kdy se prosadili Kadri a MacKinnon. Ve třetí části Colorado odskočilo na rozdíl tři branek, Detroitu se ale podařilo snížit zásluhou Larkina na 2:4. Asistenci na gól amerického útočníka si připsal Zadina. Hráči Avalanche nepustili Red Wings do souvislého tlaku, naopak přidali dvě branky a dovedli zápas do vítězného konce.

VÝSLEDKY NHL

Colorado - Detroit 6:3 (0:1, 2:0, 4:2)

Branky: 22. a 45. Kadri, 23. a 59. MacKinnon, 46. Nieto, 54. Graves - 3. Bertuzzi, 48. D. Larkin (Zadina), 58. G. Smith. Střely na branku: 46:25. Pavel Francouz odchytal za Colorado celé utkání, inkasoval tři branky z 25 střel a úspěšnost zákroků měl 88 procent. Diváci: 18.110. Hvězdy zápasu: 1. Kadri, 2. Makar, 3. Rantanen (všichni Colorado).

Minnesota - Florida 4:5 (1:1, 1:1, 2:3)

Branky: 31. a 48. Kunin, 20. Spurgeon, 45. Parise - 5. Yandle, 28. Barkov, 43. Dadonov, 56. Trocheck, 60. Acciari. Střely na branku: 33:25. Diváci: 17.255. Hvězdy zápasu: 1. Acciari (Florida), 2. Kunin, 3. Spurgeon (oba Minnesota).

Výsledek zpečetil do prázdné branky MacKinnon. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan se po Joeovi Sakicovi stal druhým hráčem v historii Colorada, který překonal hranici třiceti gólů ve třech sezonách za sebou. „Střílím tak často, že góly dávat musím,“ řek MacKinnon. „Je fajn, že jsme před pauzou vyhráli i třetí zápas,“ dodal kanonýr Avalanche.

Florida rozhodla napínavé utkání proti Minnesotě až v závěru třetí třetiny. V 56. minutě srovnal na 4:4 Vincent Trocheck a šest sekund před sirénou tečovali nahození od modré čáry nejprve Aaron Ekblad a poté i Noel Acciari. Florida vyhrála popáté v řadě a drží se na sedmém místě ve Východní konferenci.

„Nechtěli jsme, aby zápas došel do prodloužení, tak jsme hráli stále aktivně. Díky tomu jsme zápas rozhodli v základní hrací době. Jsou to pro nás důležité dva body,“ řekl obránce Panthers Keith Yandle.

Autor: