Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Hrůza v Brazílii - Button ujel před útokem, inženýr s pistolí u hlavy

Sport

  11:52
SAO PAULO - Úřadujícího šampiona formule 1 Jensona Buttona před Velkou cenou Brazílie v Sao Paulu přepadli ozbrojení muži. Třicetiletý britský pilot vyvázl z incidentu bez újmy, stejně tak jeho doprovod i řidič, který Buttona vezl ze závodního okruhu do hotelu v městské čtvrti Morumbi. Přepadeni byli také inženýři týmu Sauber, kteří přišli o doklady a osobní věci. Obojí se událo v sobotu večer nedaleko okruhu Interlagos.

Jenson Button v Brazílii. foto: Reuters

Pancéřovanou limuzínu s Buttonem šoféroval policista, který sešlápl plynový pedál a ozbrojené skupině tak i v silném provozu ujel, když do několika aut narazil. "Jeli jsme pomalu po rušné ulici. Nejdřív jsem zahlédl roztomilého psa a hned poté muže se zbraní. 'Není to snad zbraň?' řekl jsem a řidič ihned zahnul a šlápl na plyn. V tu chvíli jsme viděli šest mužů, jak se ohánějí automatickými zbraněmi," popisoval dramatický incident Button.

Spolu s ním byli ve voze jeho otec, fyzioterapeut a manažer Richard Goddard. Zraněn nebyl nikdo z nich. "Byla to nepříjemná situace, dost strašidelná. Díkybohu řidič výborně zareagoval. Jsem mu vděčný," přiznal dnes Button na tiskové konferenci. Štěstí podle něj bylo, že v autě neseděla jeho přítelkyně Jessica, která jej na závodech často doprovází. Tento víkend však kvůli práci nemohla v Brazílii být.

LIMUZÍNA BUTTONA PRCHÁ ULICEMI SAO PAULA:

"Ta by se vyděsila k smrti," poznamenal Button. Navíc se za jejich autem vydali další řidiči, jejichž vozy limuzína při úprku nabourala. I když patří Sao Paulo mezi nejnebezpečnější města na světě, všichni byli překvapeni a dost vyděšeni. Podle agentur byli v minulých letech přepadeni členové týmů Toyota nebo Williams, ale nikdy ne jezdci. "Nejsem si jistý, jestli věděli, koho přepadli. Měl jsem sice týmové oblečení, ale všechna skla byla tmavá," uvažoval Button.

"Řidič zareagoval pohotově, mužům ujel a Jensona i ostatní pasažéry rychle dovezl v pořádku do jejich hotelu," uvedli představitelé McLarenu v prohlášení. "Naštěstí bylo naše auto pořádně silné a měli jsme za volantem policistu. Jinak vůbec nevím, jak bychom se z toho dostali. Ti chlapi rozhodně neměli nějaké obyčejné ruční zbraně," doplnil Goddard.

Jenson Button v Brazílii.

Také inženýři ze Sauberu se v sobotu večer potkali s proslulými pouličními gangy. Dopadli však hůř: jednomu z nich ozbrojený muž mířil pistolí na hlavu, všem pak z auta ukradli zavazadla s doklady a penězi. Přepadeni byli kolem osmé hodiny večer, zhruba hodinu po Buttonovi, když rovněž zastavili na semaforu. Lupičů bylo pět, nezranili rovněž nikoho.

Button odstartuje do dnešní Grand Prix z jedenáctého místa a jeho šance na obhajobu titulu jsou dva závody před koncem takřka nulové. Brazilská policie oznámila, že při dnešním přesunu všech jezdců i členů ostatních stájí z hotelu na okruh posílí bezpečnostní opatření.

Autoři: ,

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...