Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Udělali mě trochu tlustšího, říká hvězda MMA Procházka o své postavě ve videohře

Jiří Procházka v UFC foto: UFC 4

Brno - Česká republika měla v UFC už několik zástupců, momentálně tam působí dva. David Dvořák a Jiří Procházka. Právě druhý jmenovaný se ale jako první dočkal pocty být i ve videohře UFC 4 od EA Sports. Co na to říká
  15:33

Jiří Procházka, kterému se přezdívá Denisa, patří mezi to nejlepší, co české MMA zatím nabídlo. Na svém kontě má 27 výher na pouhé tři porážky a v japonské prestižní organizaci Rizin se stal dokonce šampionem polotěžké váhy. Teď válí i v UFC, kde má za sebou parádní výhru nad Volkanem Oezdemirem, kterého ve druhém kole knokautoval.

Jiří Procházka
Jiří Procházka v UFC

Ač měl v UFC pouze jeden zápas, považují si ho tam a věští mu i možné zápasy o titul. Aby ukázali, jak moc si českého bojovníka cení, poctili ho i postavou do virtuální hry UFC 4. Procházka se tak stal prvním Čechem, za kterého si v této hře můžete zahrát. „Ta postava se mi líbí, jen jsem si všimnul, že mě udělali trochu tlustšího. Doufám, že mě upraví, až v budoucích zápasech něco předvedu,“ uvedl pro Lidovky.cz osmadvacetiletý bijec.

Ve hře má každý bojovník i své vlastní hodnocení, podle toho, jak bojuje ve skutečnosti. A Denisa se může pochlubit čtyřmi hvězdičkami z pěti a vskutku nadprůměrně je hodnocen i v jednlivých kategoriích, tedy v grapplingu, útoku a celkové kondičky. „Čtyři hvězdy z pěti jsou správné, protože pořád je na čem pracovat,“ dodal k otázce, jak je spokojen se svým hodnocením, které ve hře jeho postava má.

Hru UFC od EA Sports Procházka osobně ještě nehrál, takže si svou postavu zatím nevyzkoušel, ale těší se, až se k tomu dostane. Videohry má totiž podle svých slov rád, ve volném čase je sám hraje. Mezi jeho nejoblíbenější patří například slavná bojová hra Mortal Kombat, naposledy dohrál Doom Eternal.

Procházka nedávno přišel o svůj druhý zápas v UFC. Měl se 27. února střetnou na hlavní kartě večera s Dominickem Reyesem, soupeř se ale pár dní před plánovaným duelem zranil a zápas byl odložen o pár týdnů.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!