Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Hvězdné trio James-Bosh-Wade si smslo na Bryantově Lakers

Sport

  12:34
LOS ANGELES - Hvězdný tým Miami Heat nedal v sobotním utkání NBA šanci basketbalistům Los Angeles Lakers a obhájce titulu v jejich domácím prostředí porazil 96:80. LeBron James si v mužstvu hostů připsal triple double za 27 bodů, 11 doskoků a deset asistencí. Po čtrnácti zápasech skončila vítězná série Bostonu, který prohrál 78:86 v Orlandu.

Lakers - Miami (James a Gasol). foto: Reuters

Lakers utrpěli druhou vysokou porážku za sebou, v úterý podlehli Milwaukee o 19 bodů. Po utkání tak opouštěli hřiště za hlasitých projevů nevole, které se na ně snášely z hlediště. Vánoční zápas prohráli také loni; i před rokem se v jejich hale radoval James, tehdy ještě v dresu Clevelandu.

Rok 2010 v obrazech

"Ono je celkem jedno, jestli prohrajeme o jeden bod nebo o dvacet. Já prostě nesnáším porážky a jsem rozčarovaný z toho, jak jsme hráli. Jako by ty zápasy znamenaly pro naše soupeře něco víc než pro nás," prohlásil domácí Kobe Bryant, jenž neproměnil deset střel a utkání zakončil se 17 body.

Vedle Jamese zářil ve vítězném týmu také Chris Bosh, autor 24 bodů a 13 doskoků, který vyzdvihl hru Miami v defenzivě. "Obrana, to je naše. Neměli to vůbec jednoduché," řekl Bosh. Heat vyhráli čtrnáctý z posledních patnácti zápasů, v prosinci je porazil pouze Dallas.

LAKERS 80-96 MIAMI:

Boston po čtrnácti vítězstvích neuspěl v Orlandu. Magic i v předchozím utkání ukončili jinou dlouhou sérii, když po deseti výhrách zastavili nejlepší tým ligy San Antonio. Celtics přitom měli v poločase desetibodový náskok, pak ale v repríze letošního finále Východní konference nestačili domácímu mužstvu čelit.

Nejlepšími střelci vítězů byli Brandon Bass s 21 a Hedo Türkoglu s 16 body. Vedoucí muž střeleckých statistik Kevin Durant z Oklahomy si vylepšil osobní maximum v této sezoně na 44 bodů, jimiž pomohl k vítězství nad Denverem. Celkově má v ročníku průměr přes 28 bodů na zápas.

Autoři: ,