Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Jsou pro smích celému světu. Čínské sprinterky zmatkovaly ve finále MS jako malé děti

Jedna z kolegyň se snaží utěšit brečící čínskou sprinterku. foto: Reuters

Dauhá - Nikdo na světovém šampionátu atletů v Dauhá nepobavil diváky na stadionu i u televizí víc než čínské sprinterky. V sobotním finále štafety na 4x100 metrů naprosto zazmatkovaly na poslední předávce a teď se jim v dobrém směje celý svět.
  14:30

Radost zbídačené země. Moji lidé trpí a umírají, říká zlatá venezuelská trojskokanka

Jen jeden den po zveřejnění videa na serveru Youtube.com z předávky Číňanek se na něj podívalo přes 60 tisíc lidí. 

Bavily se tím, jak se čínské sprinterky na třetím a čtvrtém úseku po špatné předávce nemohou dohodnout, kde si mají kolík předat, aby nebyly diskvalifikované.

Jako děti běhaly od úseku k úseku a stále se nemohly dohodnout, což je stálo zhruba 25 sekund a všechny soupeřky, včetně zlatých Jamajčanek, už byly dávno v cíli.

Čínská finišmanka se na popud své kolegyně přece jen vydala k cíli, protože i doběhnutí a konečné osmé místo by stačilo Číně na kvalifikování se do závodu na olympijských hrách v Tokiu v příštím roce.

Smutek pak v čínském táboře zavládl poté, když byly sprinterky diskvalifikovány, protože štafetový kolík nedovoleně opustil vymezenou zónu. 

O účast v Tokiu tak budou muset Číňanky zabojovat až příští rok. Už teď si ale můžou být jisty, že budou v atletickém světě pod velkým drobnohledem.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!