Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Kam mám podat? zeptal se tenista Kyrgios fanouška. Následným bodem zvítězil

Sport

  5:00
Washington - Kontroverzní australský tenista Nick Kyrgios dělí sportovní veřejnost na dva tábory. Diváci jej buď milují, nebo nenávidí. Další díl do věčného sporu o svou osobu přidal Australan na turnaji Washington Open, kde se při rozhodujícím podání došel poradit s divákem, kam by měl podání poslat.

Nick Kyrgios se běží radovat s divákem, který mu poradil, kam poslat závěrečné podání. foto: Reuters

Serena Williamsová řádila. Poničila posvátný wimbledonský kurt a dostala vysokou pokutu

V zápase s řeckým hráčem Stefanosem Tsitsipasem se hrál třetí set, v rozhodujícím tiebreaku byl stav 7-6 pro Australana a ten měl podání. Věděl, že pokud získá bod, postoupí do finále turnaje, ale přesto si našel čas na odlehčení atmosféry a došel za náhodným divákem, aby se jej otázal, kam má podat.

A zřejmě mu náhodný muž z publika poradil dobře, neboť podání vybral Tsitsipas ze všech sil, ale na následný Kyrgiosův úder už reagovat nedokázal. Australan okamžitě začal slavit, ale jako první doběhl právě za svým rádcem, s nímž si plácnul.

„Někteří ho milují, jiní jej nenávidí. Věřím, že v naší hře potřebujeme lidi jako on, jinak bychom začali brát tenis až příliš vážně,“ pousmál se po zápase Tsitsipas. Tomu při zápase Kyrgios pomohl, neboť Řek požádal svého trenéra o nové boty, ale australský tenista byl rychlejší, přeběhl kurt a boty protivníkovi přinesl.

Řek Stefanos Tsitsipas žádá svého trenéra o nové boty, ty mu přinesl jeho soupeř Nick Kyrgios.

Autor: