Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Je to vůbec možné? Trump v šoku z brutality mladíka, který si udělal pytel ze seniora v domově důchodců

Mladík, který napadl seniora v detroitském domově důchodců. foto: Reprofoto

PRAHA/DETROIT - Šokující video se objevilo v posledních hodinách na sociálních sítích. Mladík, který byl amatérským boxerem v jednom z detroitských gymů, si udělal doslova boxovací pytel ze sedmdesátiletého seniora v domově důchodců. Video se dostalo až k americkému prezidentu Donaldu Trumpovi.
  16:55

„Lze tomu vůbec věřit? Může to být reálné? Kde je ten dům s pečovatelskou službou a jak se oběti daří?“ napsal na svůj Twitter americký prezident Donald Trump k videu, nad kterým opravdu zůstává rozum stát.

Mladík napadl minimálně jednoho seniora v detroitském domově důchodců.
Mladík, který napadl seniora v detroitském domově důchodců.

Mladý Američan, který už je v rukou michiganské policie, si na něm udělá doslova boxovací pytel z hlavy seniora v domově důchodců. Co k tomu dvacetiletého začínajícího boxera vedlo, proč se u toho natáčel a měl potřebu následně chlubit, je nyní předmětem vyšetřování.

Vedení Westwood Nursing Center v Detroitu, kde k nechutnému incidentu došlo, je v šoku a zahájilo vlastní vyšetřování. Navíc se objevila další videa, ze kterých je možné dedukovat, že nešlo o podobný útok tohoto agresora.

Naše video níže navíc není úplné, na verzích, které byly dostupné na sociálních sítích, je vidět, jak po ataku důchodce stáhne z postele, drží pod krkem a ukazuje krvavé stopy ve tváři své oběti. Vše doprovází rasistickými a nenávistnými větami.

Policejní oddělení už stihlo na sociálních sítích poděkovat těm, kteří videa sdíleli a přispěli tak k zatčení nebezpečného mladíka, který byl členem Norwayne Boxing Gymu. Ten se pochopitelně od jeho chování okamžitě distancoval.

„Děkujeme těm, kteří spolu s námi v posledních 24 hodinách sdílela ona videa na sociálních sítích. Vše je nyní v rukou policejního oddělení ve Westlandu. Ačkoliv tento mladík už není naším členem, budeme pomáhat při vyšetřování. Naším cílem je rozvíjet ducha a tělo v ringu i mimo něj a pomáhat místní komunitě se vzděláním. Něco takové nelze ospravedlnit, distancujeme se o do toho, porušuje to veškeré naše zásady,“ zní mimo jiné v prohlášení na webu této tělocvičny

Pro tu jde o obrovskou ránu, protože se specializuje na černošskou komunitu, snaží se pomáhat i dětem a dospívajícím z různých neziskových programů, každý víkend pak pomáhají v různých sociálních zařízeních pro bezdomovce a starší. Nejspíše právě v rámci podobné výpomoci zrealizoval mladík své nechutné „boxerské pokusy“ na seniorech.

Zatčený muž je momentálně ve vazbě a má téměř jistotu, že se z ní nedostane až do soudu. U něj mu ale bohužel momentálně hrozí maximálně pětileté vězení a skutečnost, že už se nikdy v budoucnu nebude moct zúčastnit jakéhokoliv sociálního programu na pomoc lidem.