Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Nejkurióznější zásah pásky v historii tenisu. Krejčíková nevěřila, soupeřka se smála

Viktoria Azarenková z Běloruska v utkání proti Barboře Krejčíkové z ČR. foto: ČTK

Ostrava - Ženský tenisový turnaj v Ostravě je v plném proudu. Došlo k několika překvapivým výsledkům, i Barbora Krejčíková ve středečním utkání druhého kola trápila favorizovanou Viktorii Azarenkovou, které nakonec podlehla ve třech setech. Kromě atraktivní hry z obou stran nabídl zápas také jedno z nejšílenějších „prasátek“ tenisové historie.
  13:59

K neuvěřitelnému momentu došlo až v závěrečném gemu utkání. 

Barbora Krejčíková (vlevo) nestačila v Ostravě na Viktorii Azarenkovou.
Česká tenistka Barbora Krejčíková.

Běloruska Azarenková podávala na vítězství a během dlouhé výměny zahrála bekhend, po kterém si míček s páskou neobvykle zalaškoval. Nějakou chvíli po ní jel, až konečně přepadl na polovinu Krejčíkové.

Reakce Azarenkové hovořila za vše. Bývalá světová jednička se své soupeře omluvila, ale zároveň se neubránila trochu ironickému úsměvu. Takové situace se na tenisových dvorcích vidí opravdu málokdy.

Záběry z výměny velmi rychle obletěly svět. Někteří uživatelé na sociálních sítích se okamžitě shodli, že se jedná o nejbizarnější zásah pásky, který kdy viděli. „Za mě taky,“ odpověděla na twitteru Azarenková. „To se mi snad ještě nestalo, rozhodně ne takovým způsobem,“ okomentovala situaci její soupeřka.

Murrayho trápí potíže s kyčlemi. Rozhodl se dát pauzu a není jisté, zda se ještě letos vrátí

Jinak obě hráčky nabídly zajímavou podívanou. Věčná škoda, že si diváci mohli parádní výměny vychutnat pouze u televizních obrazovek, a ne přímo v aréně. Krejčíková ovládla první set hladce, ale ve zbytku utkání na favoritku nestačila a prohrála 6:2, 2:6 a 1:6. 

I tak mohla být se svým výkonem spokojená. „Myslím, že jsem odehrála velmi kvalitní zápas. Byla to pro mě obrovská zkušenost a moc se těším, až na ní budu stavět. I když to nedopadlo, z takových porážek se nejlépe učí,“ řekla brněnská rodačka po utkání.

Závěr složité sezony jí vychází na výbornou. Po účasti v osmifinále Roland Garros se Krejčíková vyhoupla do elitní stovky žebříčku WTA. V Ostravě ale ještě nekončí, společně s Kateřinou Siniakovou bojují o úspěch v deblu.

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...