130 let
Benoit Paire na ATP Cupu.

Benoit Paire na ATP Cupu. | foto: Twitter.com/ Tennis world USA

Doporučujeme

VIDEO: ‚Nevsadil si někdo z jeho blízkých?‘ Paire předvedl v gemu čtyři dvojchyby v řadě, soupeř jen zíral

Sport
  •   10:22
Melbourne - Málokdy vídanou sérii zkažených servisů předvedl během tenisového turnaje ATP Cup Benoit Pare. Jednatřicetiletý Francouz totiž během svého podání netrefil ani jeden ze svých osmi pokusů do kurtu, a tak jeho soupeř Fagio Fonini po čtyřech dvojchybách snadno získal podání soupeře.

Už před začátkem utkání si experti i fanoušci slibovali od duelu horkokrevného Itala Fabia Fogniniho s nevyzpytatelným Benoitem Pairem zajímavou podívanou.

A francouzský tenista svou pověst potvrdil do puntíku.

Aktuálně 28. hráč světového žebříčku ATP totiž za stavu 1:1 v prvním setu šel na podání, všech osm svých pokusů na servisu ovšem poslal mimo vyhraněné území a po čtyřech dvojchybách tak nechal Fogniniho bez jediného úderu prolomit podání.

Sám Fognini vypadal po sedmé dvojchybě zmateně, když se jen nechápavě podíval směrem k rozhodčímu. Jistou omluvou pro Paira může být fakt, že podával proti slunci, v tomto případě ale tenisté často použijí na svou ochranu kšiltovku.

„Panebože, to je mimořádné. Nejsem si jistý, že jsem něco podobného na této úrovni vůbec viděl. Fognini je nadaný,“ smál se ironický komentátor utkání, v němž nakonec Fognini zvítězil 6:1 a 7:6.

Pairova „výkonu“ si na sociálních sítích všimnuli i fanoušci.

„Klasický Benoit, takto ho všichni známe. Buď za zápas předvede dvacet nechytatelných kraťasů nebo úplně vyhoří,“ všímá si jeden z nich.

„Nevsadil si někdo z jeho blízkých? To opravdu zavání skandálem,“ byl o dost přísnější další.

Sám Paire se k inkriminovanému momentu nevyjádřil a do pondělí, kdy ho čeká první kolo Australian Open, má čas na svém podání zapracovat. Na úvod vyzve turnajovou šestadvacítku Bělorusa Egora Gerasimova.

Autor: David Ako