130 let

Policejní honička narušila oslavy Super Bowlu a ohrozila stovky fanoušků | foto: ČTK

VIDEO: Oslavy vítězství v Super Bowlu narušila policejní honička. Tisícovkám fanouškům mohlo jít o život

Sport
  •   12:25
Kansas City - Padesát let čekání je u konce. Hráči Kansas City Chiefs ovládli Super Bowl a plánovala se slavnostní projížďka městem, na kterou mělo v plánu dorazit až milion fanoušků. Jenže pár hodin před začátkem se těm, kteří v mrazivých ulicích čekali už od brzkého rána, naskytla podívaná jako z akčního filmu. Přímo mezi ně totiž vjela policejní honička. Policistům se podařilo vozidlo zastavit až za pomoci pásů s hroty a dvojici zatknout. O terorismus se prý nejednalo.

OBRAZEM: Jennifer Lopez na Super Bowlu tančila u tyče, odvážná byla i Shakira, sličná blondýna skončila v poutech

Místo oslav podívaná jako z akčního filmu. Ve čtvrtek večer se v ulicích Kansas City konal slavnostní průvod vítězů Super Bowlu. Chiefs si totiž o víkendu v nejprestižnějším zápase roku v napínavé bitvě poradili se San Franciskem. Úspěch, na který tým dosáhl po dlouhých padesáti letech čekání, k oslavám přilákal přes 800 tisíc fanoušků. Stovky z nich čekali v centru města už od brzkých ranních hodin, aby si zajistily nejlepší výhled. A to se jim mohlo stát osudným.

Jen pár hodin před oslavami vítězství Kansasu v Super Bowlu proběhla na místě...
Policejní honička narušila oslavy Super Bowlu a ohrozila stovky fanoušků

Jen pár hodin před začátkem akce totiž přímo mezi čekající fanoušky vjelo rychle jedoucí vozidlo, které i přes policejní výzvy odmítalo zastavit. Když se nebezpečně přiblížilo k chodníku plného lidí, rozhodli se ho policisté pokusit vytlačit. Ač to řidiče nezastavilo, dostalo ho to aspoň do bezpečné vzdálenosti od davu.

Policistům se povedlo ujíždějící vozidlo zastavit až po několika kilometrech. Za použití pásů s hroty a několika hlídkových vozů dostali řidiče tam, kam potřebovali. Se zbraněmi v rukou pak donutili posádku vozidla vzdát se a následně řidiče a jednoho spolujezdce zatknout.

Starosta města Quinton Lucas později v rozhovoru pro místní televizní stanici prohlásil, že se o teroristický útok nejednalo a fanoušci tak mohou nerušeně pokračovat v oslavách. „Máme tu víc hrdinů, kterým můžeme tleskat,“ poděkoval pak zkušeným policistům za rychlou reakci.

Na místo nakonec dorazilo zhruba 800 tisíc fanoušků. Tančili na ulici a vzývaly své nové hrdiny, kterým se po dlouhých padesáti letech čekání podařilo znovu ovládnout Super Bowl, když výsledkem 31:20 porazili San Francisco 49ers. „Poslouchejte, ještě jedna věc. Příští rok se sem vrátíme. Ještě jednou, bejby. Ještě jednou,“ slíbil na závěr oslav fanouškům šťastný kouč vítězného týmu Andy Reid.

Autoři: Lidovky.cz