Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Pomsta za Végha. ‚Monster‘ Kníže zlomil soupeři nos a ukončil ho v prvním kole

Sport

  13:16
PRAHA - Dán Simon Carlsen šest let nezápasil, až letos přijal nabídku postavit se v Praze Petru Knížeti. Úspěšný český MMA bijec soupeři loktem zlomil nos a už v prvním kole ho ukončil.

Dva veteráni se představili ve čtvrtek pod novou organizací I Am Fighter (IAF) promotérů Petra Ondruše a Ondřeje Pály. Stále aktivní MMA zápasník a bývalý boxer zařadili 42letého Knížete a 35letého Carlsena do hlavního duelu večera.

V hale O2 universum vidělo 2 500 lidí konec po necelých čtyřech minutách. „Je fajn být zpátky, před měsícem jsem nabídku dostal a šanci vzal. Chtěl jsem zápasit s českou legendou,“ pověděl Carlsen po prohře v kleci.

Zlomený nos Simona Carlsena.

Mach Muradov koučuje svého trenéra Petra Knížete v zápase na IAm Fighter.

Velká část souboje probíhala u pletiva, kam Čech Dána natlačil, nebo na zemi. Právě tam Kníže rozhodl, po třech minutách totiž loktem Carlsenovi zlomil nos. Od té doby především tvrdě tlačil, až se bránící se cizinec svalil k zemi a pod údery Knížete musel rozhodčí duel ukončit.

„Ani jeden nejsme nejmladší, on dlouho nezápasil, chápu, že má svoji rodinu. Takový souboj veteránů,“ hodnotil Kníže bezprostředně po výhře.

Stal se vůbec prvním domácím reprezentantem, který Carlsena dokázal porazit.

Dán si totiž v minulých letech poradil s Čechy Lubošem Vrňatou, Lukášem Turečkem, Martinem Hesem, a v roce 2010 dokonce i se Slovákem Attilou Véghem, jehož v listopadu čeká souboj s Karlosem Vémolou.

Aby byl kruh úplný, Vémola je jediným, s kým Kníže během kariéry prohrál. V posledních měsících se soustředí především na cepování uzbeckého svěřence Machmuda Muradova, jenž se dostal do UFC.

Souhrn nejzajímavějších momentů z turnaje: 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...