Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO Pozor na želvy ninja! Český McGregor řádil na tréninku se zavázanýma očima

Sport

  9:00
PRAHA - Začíná se z něj stávat nepřehlédnutelná postava české scény bojových umění. Liberecký Jan Malach je totiž všechno, jen ne nudný suchar, o kterém kromě zápasů vůbec nevíte. Důkazem budiž jeho poslední video, které umístil na sociální sítě necelé dva týdny před zápasem se slovenských šampionem Miroslavem Štrbákem na XFN 2, které se koná 18. prosince v Top hotelu Praha.

Ninja jménem Jan Malach foto: repro facebook

Jak by řekl klasik „Nová doba, nová doba, ...“. Však tu scénu z filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntág všichni znáte (a kdo ne, může se podívat na videu níže).

A pro domácí scénu bojových sportů nyní rozhodně platí. Zatímco v poslední dekádě táhli český box Lukáš Konečný, Ruda Kraj a Ondřej Pála, nyní jsou to Fabiana Bytyqi, Lucie Sedláčková a Štěpán Horváth.

Ve světě MMA (ultimátní zápasy) si udělal největší jméno Karlos Vémola. Ten se sice na XFN 2 také představí, dokonce v hlavním duelu večera, v posledních měsících mu ale rostou – co se mediálního zájmu týče – zdatní parťáci.

Vedle Jiřího Procházky z Brna a pražského obra Viktora Pešty, toho času jediného Čecha ve slavné UFC, také liberecký Jan Malach, svěřenec bývalého bojovníka, nyní trenéra a promotéra André Reinderse.

Pětadvacetiletý bojovník ve váze do 70 kg, který se dal expresně dohromady po zlomenině ruky z červnového XFN 1, se naposledy připomněl v pondělí na svém facebookovém profilu.

Na zhruba minutovém videu nejdříve lapuje klasickým způsobem, už v té době ale je poznat, že jej více než trenér s lapami zajímá kamarád s telefonem, který vše natáčí. Následuje totéž, ovšem se zavázanýma očima, následně si zakryje obličej i ne úplně lehkým chráničem, který se používá při tréninků kopů.

Zdá se, že Malach, kterému se začalo přezdívat „Český Conor McGregor“, bude pro XFN připravený opravdu na všechno. Nezbývá než věřit, že i na svého soupeře. Štrbák totiž rozhodně není žádný nazdárek.

Fanoušci bojových sportů se mají 18. prosince skutečně nač těšit, program večera o jedenácti chodech je našlapaný vlastně od začátku do konce. Ten obstará – jak už bylo zmíněno – populární Karlos Vémola, který se případným vítězstvím nad Chorvatem Matejem Batiničem může opět přiblížit svému snu o návratu do velkého světa zámořské UFC.

Vstupenky na galacevečer konaný na zlatou adventní neděli startují na 400 Kč a jsou k dispozici v síti Ticketpro.cz.

Zápasy na XFN 2.

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...