Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Zničená raketa a frustrovaný rozhovor. Djokovič odmítá dál hrát se 14denní karanténou pro turnaje

Rozzuřený Novak Djokovič během čtvrtfinále se Zverevem rozmlátil raketu. foto: Reuters

Melbourne - Těžký zápas, postup, ale také negativní emoce. Srbský tenista Novak Djokovič během čtvrtfinálového duelu s Alexandrem Zverevem rozmlátil raketu a po skončení utkání si postěžoval na současný stav a karanténu. „Má to vliv na těla hráčů,“ neskrývala negativní postoj světová jednička.
  13:31

Na postup přes německého tenistu se pořádně nadřel. Novak Djokovič ztratil v australském Melbourne s Alexandrem Zverevem první set, načež druhý uzmul pro sebe. Jenže v tom následujícím přišel o servis a prohrával už 1:3, i proto byl emočně na dně.

Zrovna mu nevyšel beckhendový return, který skončil pouze v síti. A tak přišla slovní i fyzická úleva. Rozmlácená raketa i nadávky. Srbský tenista svůj nástroj musel vyměnit, protože byl po třech ostrých ránách o zem k nepoužití.

Následoval další vyhraná hra pro německého mladíka, to však Djokoviče nezlomilo. Po emoční úlevě se totiž vybičoval k velkému obratu, který završil vítězstvím v setu 6:4. Následně se světová jednička vytáhla i ve čtvrté sadě a zařídila si tak vstupenku do australského semifinále. V něm Novak Djokovič vyzve objev grandslamu Aslana Karaceva.

Bezprostředně po utkání to však přes fantastickou otočku nebyl Djokovič, jakého známe. Žádné úsměvy, spíše negativní proslov a frustrace z aktuální světové situace.

„Je tu příliš mnoho zraněných. Doufám, že je tohle všechno jen dočasné, abychom se mohli vrátit zpátky k tomu, co bývalo dříve,“ začala světová jednička reakcí na vypadnutí bulharského tenisty Grigora Dimitrova, kterého trápila v duelu s Karacevem bolavá záda.

Djkokovič nevěřil svým očím, zahodil několik zbytečných úderů.
Světová jednička ukázala velké emoce, negativní.

„Ta čtrnáctidenní karanténa? Lidé si to neuvědomují, ale já si myslím, že to množství zranění už ukázalo, jaký to má vliv na těla hráčů,“ řekl naštvaně Djokovič o špatné přípravě na turnaj.

Menší zranění trápilo v průběhu grandslamu i srbského tenistu. Přes bolesti v oblasti břišního svalstva však Djokovič Fritze porazil a postoupil dál. „Naneštěstí si to vybírá daň na nás všech,“ uvedl Srb, který může po dalších dvou výhrách slavit už osmnáctý grandslamový titul.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...