130 let
Tennys Sandgren vypadl na Australian Open v prvním kole.

Tennys Sandgren vypadl na Australian Open v prvním kole. | foto: Reuters

VIDEO: Sandgren na památnou bitvu s Federerem nenavázal. Soupeř ho při mečbolu trefil míčkem do hlavy

Sport
  •   13:30
Melbourne - Hořké vypadnutí v úvodním kole zažil americký tenista Tennys Sandgren. Aktuálně jednapadesátý hráč světového žebříčku WTA podlehl Australanovi Alexovi De Minaurovi hladce ve třech setech 5:7, 1:6 a 1:6, na mečbol a vyřazení z turnaje ho navíc jeho soupeř trefil do hlavy a ukončil utkání.

V minulém roce šlo o největší senzaci Australian Open. Tennys Sandgren jakožto 100. hráč světového žebříčku dokráčel až do čtvrtfinále, kde více než statečně vzdoroval Rogerovi Federerovi.

Američan měl díky své agresivní hře sedm mečbolů, ani jeden z nich ale neproměnil a švýcarská legenda se po vítězství 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 a 6:3 stala nejstarším účastníkem semifinále Australian Open od roku 1977.

„Občas potřebujete štěstí a dnes jsem ho měl kupu. Nezasloužil jsem si to, ale stojím tady a jsem šťastný,“ přiznal tehdy Federer po utkání

V letošním roce to byl ale naprosto opačný příběh.

Sandgren vypadl v prvním kole s Alexem De Minaurem hladce ve třech setech. Ba co víc. Při mečbolu devětadvacetiletý Američan trefen míčkem do hlavy.

„Po loňské jízdě, kdy Tennys dokráčel až do čtvrtfinále, je toto jízda jako na horské dráze, tento rok odešel z kurtu jak zpráskaný pes. A to doslova,“ glosoval na twitterovém účtu Australian Open jeden z fanoušků Sandgrenovo vyřazení.

Jeho přemožitel a 21.hráč světa Australan Alex De Minaur narazí ve druhém kole na antukového specialistu Pabla Cuevase.

Autor: David Ako