Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Satoranského Chicago nestačilo na Boston. LeBron James nasázel Clevelandu 46 bodů

Sport

  8:13
New York - Basketbalisté Chicaga nestačili na domácí palubovce na Boston a v NBA prohráli podruhé za sebou, tentokrát 103:119. Rozehrávač Tomáš Satoranský naskočil z lavičky na 24 minut a zaznamenal tři body a šest asistencí. V dalších pondělních utkáních střelecky zazářili hvězdní LeBron James v dresu Lakers svým sezonním maximem 46 bodů a opora Golden State Stephen Curry 36 body.

LeBron James zářil na palubovce svého bývalého klubu. foto: Reuters

El Giganté si svými výkony vysloužil přirovnání k Shaquillovi O'Nealovi, legenda NBA se mu poté sama ozvala

Po dvou zápasech, v nichž Satoranský odehrál něco málo přes 11 minut, tentokrát jediný český basketbalista v NBA daleko větší prostor a také se častěji dostával do zakončení. Ze sedmi pokusů ale proměnil jediný díky trojce z rohu v závěru utkání.

Nejlepším střelcem Chicaga byl tradičně Zach LaVine, který trefil šest trojek a zastavil se na 30 bodech a šesti asistencích. Lauri Markkanen se postaral o 18 bodů, Thaddeus Young z lavičky o 16 bodů a devět doskoků i asistencí.

Tomáš Satoranský byl u další prohry Chicaga. Většinu času ale strávil na...

Bostonu se do sestavy vrátil Jason Tatum a dal 24 bodů, ještě o dva víc zaznamenal Jaylen Brown. Celtics o svém triumfu rozhodli na přelomu obou poločasů. Ten první uzavřeli sérií 18:2 a druhý začali 11 body v řadě.

„Všichni se musí naučit, jak vyhrávat. Přál bych si, abych mohl lousknout prstem nebo na hráče třeba něco nalít a bylo by to, ale tak to bohužel nefunguje. Než vyhrajete, musíte předtím často skousnout spoustu utrpění,“ řekl po desáté porážce sezony trenér Bulls Billy Donovan.

Mimořádný střelecký večer má za sebou LeBron James. Obhájcům titulu a aktuálně nejlepšímu týmu tabulky Los Angeles Lakers vystřílel šestatřicetiletý basketbalista v hale Clevelandu nedaleko rodného Akronu výhru 115:108. Kromě 46 bodů James zaznamenal osm doskoků a šest asistencí, zpoza trojky trefil sedm z 11 pokusů.

„Bylo příjemné být zpátky na hřišti v mém útočišti. Za ten výkon může domácí strava,“ zavtipkoval po prvním utkání v Ohiu za poslední dva roky James s tím, že se mu dařilo hlavně díky obědu u matky Glorie. „Když hraje takhle, je zábava to sledovat,“ dodal Anthony Davis, který přidal 17 bodů a 10 doskoků.

Také Curry proměnil sedm trojek a dotáhl Golden State k vítězství 130:108 nad Minnesotou. Další triple double zkompletoval slovinský rozehrávač Dallasu Luka Dončič díky 35 bodům, 11 doskokům a 16 asistencím. Maverics ale doma podlehli Denveru 113:117.

Historie NBA se psala na Floridě. V hale Orlanda se totiž poprvé stalo, že utkání nejlepší basketbalové soutěže světa řídily dvě ženské rozhodčí. Seanu Wrightovi pomáhaly u výhry domácích nad Charlotte 117:108 Natalie Sagová a Jenna Schroederová.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...