130 let

Željko Obradovič. | foto: Reuters

VIDEO: Se*u na vás, hanba, urážel nejlepší evropský kouč v basketbalové historii Veselého a spol

Sport
  •   6:00
MOSKVA - Je suverénně nejlepším evropským trenérem v basketbalové historii. Devět triumfů v Eurolize, to je suverénní a těžko překonatelný rekord. V pátečním duelu nejlepší evropské soutěže to ale Željko Obradovič přehnal.

V NBA zazářili Beal a Harden. Oba dali 44 bodů

Na palubovce obhájce titulu z CSKA Moskva během time-outu urážel hráče svého Fenerbahce Istanbul, včetně nejlepšího hráče minulého ročníku Euroligy, českého pivota Jana Veselého.

„Seru na vás, všichni! Seru na vás! Chcete, abych to opakoval milionkrát... Seru na tebe, Gigi Datome, hanba ti!“ pozurážel Obradovič i nejzkušenějšího hráče Fenerbahce, Itala Luigiho Datomeho.

Trenér Fenerbahce Zeljko Obradovic během finále. Vpravo Jan Veselý.
Trenér Fenerbahce Istanbul Željko Obradovič při semifinále Euroligy.

Fenerbahce, jeden z největších favoritů na titul, v Moskvě prohrál 70:88, což je jeho nejvyšší porážka v této sezoně. Úvod soutěže se mu tak vůbec nepovedl, po osmi kolech má na kontě překvapivě už šest proher a je až patnáctý. 

Naopak devětapadesátiletý srbský kouč, který získal triumfy v Eurolize postupně s Partizanem Bělehrad, Joventutem Badalona, Realem Madrid, Panathinaikosem Atény a v roce 2017 i s Fenerbahce, se okamžitě stal hitem sociálních sítí.

Na rozdíl od dvou triumfů na mistrovství světa s Jugoslavií si však tenhle kousek za rámeček nedá.

Autor: lar