Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Šílený zkrat v motokárách. Jezdec hodil při závodě po soupeři nárazník, pak ho zmlátil

Sport

  15:30
Byl to takový zkrat a šílenost na závodní dráze, že i Jenson Button, někdejší mistr světa formule 1, usedl ke klávesnici a rozhořčeně napsal: „Luca Corberi si zničil jakoukoliv šanci na závodní kariéru. Jeho otec navíc vlastní okruh, na kterém se vše odehrálo, a jen se díval, jak synek praštil (se soupeřem) o zeď. Prosím o doživotní zákaz pro oba tyto idioty.“

Luca Corberi foto: Luca Corberi, archiv

A nebyl sám, koho záběry z nedělního odpoledne na italské dráze Lonato vyděsily. A kdo u nich jen nevěřícně kroutil hlavou.

Odehrával se tu závod mistrovství světa (!) motokár, samozřejmě pod hlavičkou Mezinárodní automobilové federace FIA, přičemž v devátém kole měli 23letý Corberi a Paolo Ippolito kolizi.

Za tu byl později Ippolito diskvalifikován („za velmi špatný manévr“), nicméně Corberi, který musel jeho vinou skončit, neudržel nervy.

Neopustil trať, jak je v motorsportu zvykem, ale vzal si odpadlý nárazník, počkal si, až Ippolito pojede kolem, a mrštil ho po něm.

A světe div se, že další jezdec, kterého narázník trefil, nehavaroval.

Už v ten moment komentátor závodu v televizním přenosu křičel: „Tohle je naprosto nepřijatelné. Corberi se stává veřejným nepřítelem číslo 1.“

Další záběry pak ukázaly, že absolutně nedbal pokynů traťových maršálů, kteří chtěli, aby odešel bezpečnou cestou z tratě. Jenže pořád to byl slabý odvar proti tomu, co se odehrálo v padoku. Tam se Corberi rozběhl a praštil s Ippolitem o zeď. Následně se do šarvátky přidal i Corberiho otec, který okruh vlastní.

„Mezinárodní automobilová federace FIA by tu už nikdy neměla závodit,“ napsala na twitter novinářka Aurora Dell’Agli.

Mimochodem video se šíří po internetu virálním způsobem, a tak doživotní zákaz pro Corberiho nechce jen Button, ale přidávají se i další jezdci.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!