Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Fracek Kyrgios rozzuřil Nadala. Podával spodem, provokoval fanoušky. ‚Nemá můj respekt‘

Sport

  13:30
acapulco - Nick Kyrgios si na turnaji v Acapulku připsal cenný skalp, ve druhém kole totiž porazil světovou dvojku Rafaela Nadala. Španělský tenista však australskému rebelovi nemohl po zápase přijít na jméno kvůli tomu, že se jej Kyrgios po celý duel snažil rozhodit nefér jednáním. „Nemá můj respekt,“ uvedl dvojnásobný vítěz turnaje po prohře 6:3, 6:7 a 6:7.

Nick Kyrgios zase řádil a schytal to Rafael Nadal. foto: ČTK/AP

Zuřící Williamsová není od australského karikaturisty projevem rasismu

Podával spodem, hádal se s rozhodčím, nahlas se povzbuzoval a provokoval diváky. To vše kvůli tomu, aby rozhodil tradičně strojově hrajícího Nadala. A 23letému australskému „frackovi“ se to povedlo.

Přitom po prohraném prvním setu si stěžoval na žaludeční potíže. „Ale hrát budu, nebo mě média rozcupují,“ prohlásil mladý Australan. 

A přestože musel odvracet tři mečboly soupeře, po téměř tříhodinové bitvě zvítězil a padl na zem, jako by vyhrál grandslamový turnaj.

Fanoušci jej ale za to vypískali a od Nadala si zasloužil jen chladné podání ruky u sítě.

Kyrgios však na to reagoval po svém. Fanoušky umlčel prstem před ústy a pak je hecoval, ať pískají ještě silněji, což pobouřilo Nadala.

„Je to hráč s ohromným talentem. Může vyhrát grandslam a pohybovat se na vrcholu žebříčku. Ale existuje důvod, proč je zatím tam, kde je. Postrádá respekt k veřejnosti, soupeřovi i sobě samému,“ vyslal vzkaz 72. hráči žebříčku ATP.

Australan však Nadala po zápase uzemnil, když zaútočil na jeho tradičně dlouhé pauzy mezi servisy.

„Neví, jakou cestou jsem si prošel, neví o mě vůbec nic. Tohle nemusím poslouchat. Hraju nějakým způsobem, on má zase svou hru. Mezi výměnami je velice pomalý. Existuje pravidlo, v jakém limitu musíte jít znovu podávat. Rafa má ale pokaždé své tempo. Nebudu jeho hru dál komentovat.“

Po zápase umístil na svůj Instagram fotku pizzy, kterou si poručil do šatny na oslavu vítězství a pod další příspěvek uvedl:

„Ani na okamžik jsem nepochyboval o své výhře. Vůbec o sobě nepochybuji, to za mě dělají jiní lidé. Když hraju takové zápasy, cítím krev,“ přiznal Kyrgios, který se v dalším kole utká s jiným velikánem, Švýcarem Stanem Wawrinkou.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Zahradník/údržbář budov

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha