Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Tenisoví umělci malovali své autopotréty. Nejvíce láká Murray

Sport

  23:00
LONDÝN - Tenisté umí se svými raketami někdy neskutečné kousky. To nyní potvrdila i nejlepší osmička tenistů světa, která se v Londýně chystá na prestižní Turnaj mistrů. Přípravu si okořenili i uměním. Když raketami a obarvenými míčky vytvářely své autoportréty.

Andy Murray. foto: Chris Cone Photography

Geniální údery, chytré loby, dělové servisy, zničující kraťasy. Takové a ještě další kousky umí světoví tenisté. Osm nejlepších z nejlepších před Turnajem mistrů předvedla, že s raketou dokážou i malovat.

OBRAZEM: Společenská příprava tenisových mušketýrů na Turnaj mistrů!

Na akci Art Of Tennis vytvářeli Federer, Nadal, ale i další tenisté včetně Čecha Berdycha své autoportéty. Na připravené plátno střílely ve speciálních oblecích míčky namočené do barvy. Švýcarský elegán zvolil modrou, španělský býk červenou, český bombarďák poté oranžovou.

JAK NADAL S FEDEREM "MALOVALY":

"Nikdy předtím jsem takovou věc nezkoušel, moc jsem se bavil," svěřil se i Nadal. "Ale dalo mi dost práce trefit se míčkem do siluety." Nešlo ale jen o zábavu, výtvory tenistů se budou postupně dražit pro charitativní nadaci Save The Children na aukčních stránkach www.ebay.com.

Zatím byly uvedeny do dražby díla Švéda Robina Söderlinga, Španěla Davida Ferrera, Brita Andy Murrayho a Čecha Tomáše Berdycha. Každé dílo se draží deset dní. První majitel je již znám - Söderling vydělal 5100 dolarů (cca 90 tisíc korun). Nejvíce vydělal zatím pro Turnaj mistrů domácí borec - Murrayho umělecké dílo má momentálně hodnotu 5700 dolarů (cca 103 tisíc korun, Berdych se draží nyní za 1475 dolarů).

Autor: