130 let
Obránci je postávají.

Obránci je postávají. | foto: youtube

VIDEO: To se jan tak nevidí, Brazilský tým dal za devět minut devět gólů

Sport
  •   20:04
SAO PAULO - Úřady brazilského státu Maranhao prošetřují podezřelý zápas tamní druhé ligy. Celek Viana Esporte Club totiž za viditelného přispění hráčů soupeře vstřelil v posledních devíti minutách zápasu devět gólů a výhra 11:0 nad Chapadinhou mu dala jistotu postupu do nejvyšší soutěže.

"Naprosto jsme selhali," bránil se v deníku GloboEsporte obviněním ředitel Chapadinhy Gil Lopes. "Splnili jsme povinnost. Chcete nás trestat za to, že jsme vyhráli?" přidal trenér Viany Braide Ribeiro. Jeho tým přitom ještě v 80. minutě čtvrtečního zápasu vedl jen 2:0, když první poločas skončil bez branek.

Na podezřelé okolnosti upozornil tým Motorcycle Club, který s Vianou na dálku soupeřil o postup. Ani on však nemusí mít čisté svědomí, protože k vítězství 5:1 nad Santa Quiteriou mu pomohly tři penalty, další navíc neproměnil.

Pokud by se obvinění ukázala jako pravdivá, hrozí podle brazilských médií hráčům Chapadinhy vysoké tresty a výsledek by mohl být anulován. "Všichni vědí, že Chapadinha by za normálních okolností prohrála, ale ne takovým rozdílem. Tohle je skandál," uvedl prezident fotbalového svazu v Maranhau Alberto Ferreira.

Nepřipomíná to tak trochu Monty Pythony?

Autoři: Lidovky.cz, ČTK