Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Univerzitní senzace. Mladičký Culver stihl během jednoho zápasu nasázet 100 bodů

Sport

  5:00
Wayland - J.J. Culver si splnil něco, čeho jeho starší bratr, hráč Minnesota Timberwolves Jarret Culver, nikdy na vysoké škole nedosáhl. V dresu Wayland Baptist University se mu podařilo během jednoho utkání nastřílet 100 bodů.

J.J Culver smečuje. foto: Reprofoto

„Splnil se mi sen. Obětoval jsem tomu hodně tvrdé práce, rád hraji basketbal a děkuji všem za podporu,“ řekl Culver ve svém tweetu po vítězství 124:60 nad Southwestern Adventist University.

V zápase vysokých škol se J.J Culverovi povedlo nastřílet prvních 42 bodů svého týmu, o poločase už jich měl na kontě 51, čímž překonal univerzitní rekord Roye Younga z roku 1955.

„Tým si uvědomil, že má neuvěřitelnou formu a neustále mu nahrával. Věděli jsme, že má možnost udělat něco mimořádného a jsme rádi, že jsme k tomu pomohli,“ řekl trenér Ty Harrelson.

Culver na palubovce odehrál 38 minut, střelbu z pole měl 34/62, úspěšnost trojek 12/33 a trestných hodů 20/27. Druhý nejlepší střelec Týmu Jonathon Robinson měl osm bodů.

Sestřih Culverových akcí:

„Čtyři roky jsem ho tvrdě trénoval, jsem na něj hrdý. Díky svému přístupu se to nemohlo stát nikomu lepšímu,“ chválí ho Harrelson.

Rekordmanem v počtu bodů na zápas v univerzitní lize je se 113 body Clarence Francis, kterému se legendární zápis povedl v roce 1954. Jediným hráčem NBA, kterému se povedlo dosáhnout hranice sta bodů je Wilt Chamberlain.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!