Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Vyjádřit podporu lékařům. Francouz zaběhl na svém balkonu maraton pod sedm hodin

Sport

  14:34
Toulouse - V období karantény jsou lidé nuceni být doma a stojí tak před nimi složitý otazník. Jak nezakrnět na gauči a využít efektivně svůj čas? S velmi netradičním způsobem přišel Francouz Elisha Nochomovitz, na podporu všem lékařským jednotkám zaběhl na svém sedmimetrovém balkonu vzdálenost 42,2 kilometrů, tedy oficiální distanci maratonu.

Elisha Nochomovitz po doběhnutí maratonu na svém balkoně. foto: Reprofoto

Elisha Nochomovitz je milovníkem různých druhů cvičení, během karantény se ale svoje sportovní výkony rozhodl posunout na ještě vyšší úroveň. 

Na podporu lékařům, kteří podle jeho slov odvádí „nelidské množství práce a pomoci všem“, zaběhl na svém sedmimetrovém balkonu v Balmě, jižním předměstím francouzského města Toulouse, maraton za pouhých 6 hodin a 48 minut.

„Pokyny znějí jasně. Musíme zůstat doma a to jsem udělal. Chci vám ukázat, že i z domova se dá pořádně sportovat, nechci slyšet žádné výmluvy. Pomyslete prosím na všechny ty lékaře, kteří stojí v první linii proti tomuto viru a zachraňují lidské životy. I tímto malým gestem je můžeme podpořit,“ vyzývá Nochomovitz ostatní.

Začátek a konec Francouzova výkonu:

A pokud si myslíte, že byl sportovní nadšenec po dokončení svého maratonu vyčerpaný, tak jste na omylu.

„Chci svůj čas ještě vylepšit, přemýšlím také o organizovaném tréninku z mého balkonu pro lidi. Cílem bylo zabít co nejvíce volného času, doufám, že se ostatní inspirují,“ říká odhodlaně Francouz. 

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...